Nieuwe promo Kaguya-hime

Uitgebreide vooruitblik op Studio Ghibli’s nieuwe tekenfilm.

Dit jaar komt Studio Ghibli’s medeoprichter Isao Takahata na veertien jaar nog eens met een nieuwe tekenfilm naar buiten. De regisseur – bekend van My Neighbors the Yamadas, Pom Poko en Grave of the Fireflies – heeft zijn nieuwste prent eindelijk afgewerkt.

Kaguya-hime no Monogatari (The Tale of Princess Kaguya) is gebaseerd op een beroemd verhaal uit de Japanse folklore: Taketori Monogatari, ook wel bekend als The Tale of the Bamboo Cutter. Isao Takahata schreef het script samen met Riko Sakaguchi. De filmmuziek wordt gecomponeerd door Joe Hisaishi (Spirited Away, Princess Mononoke).

Het verhaal draait om een oude man die op een dag de baby Kaguya vindt in een stralende bamboeplant. Samen met zijn vrouw besluit hij haar op te voeden. De jonge meid, gezegend met een uitzonderlijke schoonheid, blijkt later een prinses te zijn.

Na de recente trailer kun je een uitgebreid voorproefje bekijken. De zes minuten durende video werd ter promotie uitgedeeld aan Japanse bioscoopbezoekers, maar is nu ook online opgedoken.

Het resultaat wordt op 23 november 2013 in de Japanse zalen verwacht.

Zes minuten uit Kaguya-hime no Monogatari

(Via Vlicious)

Lees ook:Nieuwe blik op Kaguya-hime
Lees ook:Trailer voor Kaguya-hime
Lees ook:Eerste video voor Kaguya-hime
Lees ook:Teaser voor Kaguya-hime
Lees ook:Verse plaatjes Kaguya-hime

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.