Volgende Ghibli aangekondigd

De regisseur van Arrietty werkt aan zijn tweede tekenfilm.

Filmdistributeur TOHO heeft vandaag de volgende bioscoopfilm onthuld van Japans wereldberoemde animatiehuis Studio Ghibli. Het nieuwe project voor 2014 wordt de tweede film voor regisseur Hiromasa Yonebayashi (The Secret World of Arrietty).

Net zoals zijn vorige prent gaat het om een adaptatie van een Engels kinderboek. Omoide no Marnie is de Japanse titel voor When Marnie Was There (1967), geschreven door de Britse illustrator en schrijver Joan G. Robinson. Het is een van de vijftig boeken op een lijst die Ghibli-oprichter Hayao Miyazaki aanraadt.

Het verhaal draait om Anna, een buitenbeentje zonder vrienden. Wanneer ze door haar pleegouders naar Norfolk wordt gestuurd om bij de oude Mr. en Mrs. Pegg te verblijven, gaat ze elke dag wandelen op het strand en in de duinen. In de buurt staat een huis dat vertrouwd aanvoelt. Ze maakt er kennis met het vreemde meisje Marnie, in wie ze voor het eerst een vriend vindt. Tot Marnie op een dag spoorloos verdwijnt en er een nieuw gezin in het huis komt wonen. Wanneer Anna bevriend raakt met de kinderen van het gezin, ontdekt ze eigenaardige details over Marnie.

Het script is geschreven door Yonebayashi zelf, samen met Keiko Niwa (Ocean Waves, From Up On Poppy Hill, Arrietty) en Masashi Ando (karakterdesigner Princess Mononoke, Spirited Away). De filmmuziek wordt gecomponeerd door Takatsugu Muramatsu.

Op de Japanse website wordt de tekenfilm aangekondigd met een eerste stukje artwork (zie bovenaan) en een mysterieuze slogan: “Er is een magische cirkel in deze wereld die onzichtbaar is voor het blote oog”. Het resultaat wordt in de Japanse zalen verwacht in de zomer van 2014.

(Via ANN)

Lees ook:Ghibli onthult nieuwe plaatjes
Lees ook:Nieuwe Ghibli-trailer
Lees ook:Anna en Marnie
Lees ook:Knappe trailer voor The Borrower Arrietty
Lees ook:The Borrower Arrietty wordt nieuwste animatiefilm van Studio Ghibli

3 reacties op “Volgende Ghibli aangekondigd

 1. DragonMaster

  Klinkt goed, ik ben benieuwd.

    /   Beantwoorden  / 
 2. vergeten

  Lijkt me heel leuk. Ik ga deze in de gaten houden.

    /   Beantwoorden  / 
 3. 5tarvin

  duurt allemaal zolang … ik wil het zo graag zien

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.