Anna en Marnie

Eerste blik op hoofdpersonages uit nieuwe Ghibli-film.

De nieuwste tekenfilm van Studio Ghibli is een verfilming van When Marnie Was There, een kinderboek uit 1967 van de Britse schrijfster Joan G. Robinson. Het wordt de eerste film van de Japanse animatiestudio zonder inbreng van Ghibli-oprichters Isao Takahata en Hayao Miyazaki (die vorig jaar zijn pensioen aankondigde).

Omoide no Marnie wordt de tweede film van regisseur Hiromasa Yonebayashi (The Secret World of Arrietty) en de eerste film van Ghibli met twee jonge vrouwen als hoofdrolspelers. Het verhaal speelt zich af in een dorp aan de kust van Hokkaido en volgt Anna, een buitenbeentje zonder vrienden. Alles verandert wanneer ze op een dag kennismaakt met het vreemde meisje Marnie, in wie ze voor het eerst een vriend vindt.

Ongeveer driehonderd actrices deden naar verluidt audities voor de rollen. De resultaten zijn nu bekend. De twaalfjarige Anna wordt vertolkt door Sara Takatsuki en Kasumi Arimura leent haar stem aan Marnie, de mysterieuze meid met de gouden haren. Beide Japanse actrices zijn voor het eerst in een animatiefilm te horen. De Amerikaanse zangeres Priscilla Ahn zingt Fine on the Outside. Het liedje, dat ze schreef toen ze nog op school zat, wordt Ghibli’s eerste volledig Engelstalige themanummer. De filmmuziek wordt gecomponeerd door Takatsugu Muramatsu.

Samen met de namen van de stemacteurs zijn ook de eerste plaatjes onthuld. Het resultaat verschijnt in de zomer van 2014 in de Japanse zalen.

(Via CinemaToday en ANN)

Lees ook:Ghibli onthult nieuwe plaatjes
Lees ook:Volgende Ghibli aangekondigd
Lees ook:Nieuwe Ghibli-trailer
Lees ook:Teaserposters Kaze Tachinu
Lees ook:Lindgren-boek krijgt serie

Eén reactie op “Anna en Marnie

  1. TAZ

    de plaatjes zien er goed uit en vooral de bovenste in dit bericht met dat huis erop.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.