Teaser Dick Figures-film

Dick Figures: van YouTube-sensatie tot animatiefilm.

De best bekeken animatieserie op YouTube is Dick Figures, een productie van Six Point Harness Studios en online distributeur Mondo Media. De serie bestaat uit allerlei korte, komische filmpjes van drie minuten, die wereldwijd meer dan 250 miljoen keer werden bekeken.

Om een film te maken, wilden de makers via Kickstarter in 47 dagen tijd 250.000 dollar inzamelen, maar dat bedrag werd ruimschoots overschreden: de teller liep op tot maar liefst 313.411 dollar (bijna 241.000 euro). Oorspronkelijk wilden ze een special van een half uur maken, maar door de extra gulle fans komt er nu een film van meer dan veertig minuten.

De tekenfilm wordt geschreven en geregisseerd door Ed Skudder en Zack Keller, de bedenkers van de absurde reeks. Het verhaal brengt voor het eerst een uitgebreid avontuur voor de twee vrienden Red en Blue. In Dick Figures The Movie gaat het duo op zoek naar een legendarische schat.

Het eerste stukje uit de film, waarin Red en Blue elkaar leren kennen, staat alvast online. Onderaan vind je ook een video met informatie over hoe de film en de serie tot stand komen (zo wordt één aflevering door ongeveer zeven mensen op twee weken tijd gemaakt). Een releasedatum voor de animatiefilm is nog niet bekend.

Teaser voor Dick Figures The Movie

 

First Day of Cool (eerste vijf minuten)

 

Making-of Dick Figures

 

(Via LaughingSquid)

Lees ook:Trailer Dick Figures-film
Lees ook:Trailer voor Nederlandse serie Gerard en Stipje door de Tijd
Lees ook:Family Guy-film in de maak
Lees ook:Teaser Reward-serie
Lees ook:E.T.A. 4 jaar voor 4 minuten

4 reacties op “Teaser Dick Figures-film

 1. poppie

  het is te vroeg maar word dit een bioscoop een tv film

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Waarschijnlijk niet, al willen de makers dat op dit moment nog niet uitsluiten. Al is de kans klein dat ie in .BE of .NL in de bioscoop zal draaien (eventueel op festivals).

     /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  dit ziet er al best leuk uit.

    /   Beantwoorden  / 
 3. enitul

  Nou… Ik moet zeggen dat ik dit echt niet zag aankomen. Maar ik kijk wel er naar uit. :) Ben benieuwd hoe dat wordt

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.