Teaser Reward-serie

Maak kennis met de überheld uit The Reward: Tales of Alethrion.

In januari verscheen The Reward online, een leuke afstudeerfilm van enkele studenten van de Deense animatieschool The Animation Workshop. Het epische verhaal over vriendschap werd een online succes en is al ongeveer 1,5 miljoen keer bekeken.

Omdat er zo veel materiaal was dat de makers niet gebruikten, droomden ze ervan om de fantasievolle wereld uit de korte film verder te verkennen. Daarom werd via Kickstarter een crowdfundingscampagne gelanceerd om geld in te zamelen. Met succes, want bijna vierduizend fans van The Reward gaven samen meer dan 105.000 euro.

Mikkel Mainz Elkjær, Kenneth Ladekjær en Bo Juhl (respectievelijk de regisseurs van The Reward en een medestudent) hebben ondertussen Sun Creature Studio opgericht om de serie te maken. Het ingezamelde bedrag wordt gebruikt voor de eerste aflevering.

The Reward: Tales of Alethrion is de naam die de webserie kreeg. De eerste aflevering verschijnt in de lente van 2014 en zal vijftien minuten duren.

Centraal staat Alethrion, de überheld die voor het eerst hoop gaf aan de mensen en zo het heldentijdperk inluidde. Hij werd zelfs zo beroemd dat de wereld uiteindelijk naar hem werd genoemd. Nadat hij een draak verslaat (zie teaser), ontmoet hij een mysterieuze meid en dat vormt het begin van een avontuur vol humor en spanning.

Onderaan vind je alvast een voorsmaakje van de heldhaftige prestaties van Alethrion, die voorzien is van een imposante snor en een paar ontzagwekkende wenkbrauwen. De ambitie van de makers is in elk geval erg groot. Naast de animatieserie wordt er ook gewerkt aan een ‘level up card game’, artboeken en speelgoedfiguurtjes van de hoofdpersonages.

Meer informatie vind je op de studio’s eigen Tumblr-pagina.

Teaser The Reward: Tales of Alethrion

Karakterontwerpen en artwork The Reward: Tales of Alethrion

Lees ook:The Reward
Lees ook:Teaser voor Angry Birds-serie
Lees ook:Bonus: De grappige dyslexie van Walt Disney
Lees ook:Knappe teaser voor Dad’s Missing Head
Lees ook:Creature Discomforts: de eerste spotjes

Eén reactie op “Teaser Reward-serie

  1. TAZ

    het filmpje ziet er in ieder geval goed uit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.