Studio Ghibli kondigt nieuwe animatiefilm aan

Terwijl de Benelux nog vol ongeduld wacht op The Borrower Arrietty, heeft Studio Ghibli alweer een nieuwe tekenfilm aangekondigd.

Goro Miyazaki zal de nieuwe animatiefilm regisseren. Hij debuteerde in 2006 met Tales from Earthsea (Gedo Senki). Zijn vader, de legendarische Hayao Miyazaki, zal zich samen met Keiko Niwa over het script ontfermen en Satoshi Takebe componeert de muziek.

De film is een adaptatie van de manga Kokuriko-Zaka Kara, gemaakt door Chizuru Takahashi en Tetsuro Sayama. Die strip verscheen in 1980, maar werd dit jaar door Studio Ghibli opnieuw uitgegeven in een speciale editie waarop stond vermeld dat Hayao Miyzaki de strip aanraadt. Iets wat met dit nieuwe project zeker wordt bevestigd.

De tekenfilm speelt zich af in Showa 38 (dat is 1963, een jaar voor de Olympische Spelen in Tokio) en volgt de jonge studente Komatsuzaki. Omdat haar moeder vaak van huis is, zorgt zij voor haar broer en zus en verhuurt ze enkele kamers in een hotelletje aan de zee. Het verhaal draait om de alledaagse avonturen – met een lach en een traan – die ze beleeft met een journalist van de schoolkrant, de voorzitter van de studentenraad en andere schoolvrienden.

De animatiefilm gaat in de zomer van 2011 in première in Japan.

(Via ANN)

Lees ook:Ghibli’s volgende prent is een autobiografie
Lees ook:Mooie trailer voor From Up On Poppy Hill
Lees ook:Nieuwe plaatjes uit From Up On Poppy Hill
Lees ook:Veel afbeeldingen uit From Up On Poppy Hill
Lees ook:Eerste teaser voor Kokuriko-Zaka Kara

3 reacties op “Studio Ghibli kondigt nieuwe animatiefilm aan

 1. Frits

  Als Hayao het script doet dan is dat al iets beter. Liever niet dat zijn Zoon het doet maar oke hij moet het toch leren. Het concept doet me een beetje aan Kiki denken maar dan zonder magie. Wat wel heel jammer is want daar zit vaak voor mij de kracht van Ghibli in.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hans W.

   Grappig dat je ‘Zoon’ met een hoofdletter schrijft. Ik dacht altijd dat er maar één Zoon is die we altijd met een hoofdletter schrijven…:)
   Maar verder ben ik het wel met je eens, hoor.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Seppe

   Ik kan het niet meteen terugvinden, maar ik dacht dat ik ergens had gelezen in een interview met Miyazaki dat iedereen een tweede kans verdient en dat zijn zoon zich met deze tweede film zal (moeten) bewijzen. Benieuwd of hij straks in de grote voetstappen van zijn vader kan/mag treden.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.