Michel Gagné plant animatiefilm

Bekijk een knap voorsmaakje van de tekenfilm The Saga of Rex.

Michel Gagné, een Canadese animator (The Iron Giant, Ratatouille) en tekenaar, is van plan om een halflange animatiefilm te maken die gebaseerd is op The Saga of Rex. Dat is een stripreeks die hij zelf schreef en ook nog eens illustreerde.

Het verhaal draait om Rex, een jonge vos die door een ruimteschip wordt opgepikt voor een kosmisch ritueel. Hij belandt op de buitenaardse planeet Edernia en maakt er kennis met de Blossoms, een ras dat van gedaante kan veranderen. Aven, een van de Blossoms, kiest Rex als partner. Hij zal haar zijn dapperheid moeten bewijzen, terwijl Aven zijn hart probeert te veroveren in het romantische avontuur.

The Saga of Rex is een weerspiegeling van mijn liefde voor sciencefiction, vreemde wezens, buitenaardse concepten en klassieke animatie. Toen ik de graphic novel maakte, zag ik het als een film in mijn hoofd en beschouwde ik de striptekeningen als een storyboard. Ik zag de karakters, de effecten en de landschappen bewegen in mijn fantasie en probeerde zo veel mogelijk van dat gevoel op papier over te brengen”, aldus Gagné.

Via Kickstarter probeert de maker nu met de hulp van fans en geïnteresseerden zo veel mogelijk geld in te zamelen. Met dat bedrag zal hij eerst een korte film van maximum vier minuten financieren. Die wordt dan gebruikt om investeerders te overtuigen om de langere versie te produceren. Het uiteindelijke resultaat moet een handgetekende film worden van veertig minuten (de minimumlengte om in aanmerking te komen voor een Oscar voor de Beste Animatiefilm).

Het onderstaande filmpje is een kort testfragment dat Gagné in drie weken met een Cintiq-tablet en Toon Boom-software maakte. Een knap voorsmaakje van hoe de avondvullende animatiefilm er zou kunnen uitzien. Op het moment van schrijven heeft Gagné al meer dan 21.000 euro ingezameld voor de korte film.

Een uitgebreide beschrijving van het project vind je op de Kickstarter-website.

Testfragment The Saga of Rex

Persoonlijke boodschap van Michel Gagné

(Via Catsuka)

Lees ook:Gagné teaset Rex
Lees ook:Grid neemt optie op Saga of Rex
Lees ook:Korte animatiefilm: Sensology
Lees ook:Prada presents Trembled Blossoms
Lees ook:Testfragment voor The Ark

2 reacties op “Michel Gagné plant animatiefilm

 1. peter

  wouw ik heb er echt alle vertrouwen in.
  verhaal klinkt goed de animatie ziet er goed uit.
  aleen een min punt is het verhaal het hat van mij wel 90 minuten mogen duren.
  ik zelf ga liefer niet naar een film die maar 40 minuten duurt.
  maar op dvd koop ik hem zekker.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Roel

   Dan is het waarschijnlijk dat hij niet in de bioscoop beland

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.