Leconte hoort geanimeerde Music!

Wat als op een dag alle muziek was verdwenen? Bekijk de eerste teaser.

Patrice Leconte heeft de smaak van animatie beet. De Franse regisseur van heel wat liveactionfilms maakte vorig jaar zijn animatiedebuut met The Suicide Shop (Le Magasin des Suicides) en met een groot deel van de ploeg van die film werkt hij nu aan een tweede project: Music!

Leconte schrijft het script met Jérôme Tonnerre, een scenarist met wie hij al vaak samenwerkte. De regie doet hij samen met Régis Vidal, art director van The Suicide Shop. Die laatste ontfermt zich met Florian Thouret ook over het grafische ontwerp van de film.

Het verhaal draait om de zeventienjarige Nina. Muziek is haar grote passie en er gaat geen dag voorbij zonder vrolijke deuntjes. Ze bereidt zich voor op een belangrijke auditie, maar dan slaat het noodlot toe: op een dag is alle muziek verdwenen, in alle vormen. Er zijn geen concertzalen meer, moeders zingen hun kinderen niet meer in slaap en mobiele telefoons hebben geen ringtone meer. Sterker nog, muziek is nu zelfs verboden en er is een heuse antimuziekbrigade die daarover waakt. De enige lichtpuntjes in de duisternis zijn Musique-man, een rebelse held, en een ondergrondse beweging van muziekliefhebbers. Samen met hen staat Nina voor de opdracht om ervoor te zorgen dat alle mensen weer van muziek kunnen genieten.

De regisseurs en producent Gilles Podesta toonden ons op Cartoon Movie in Lyon alvast een collectie artwork van de personages en presenteerde er de allereerste beelden uit de animatiefilm. Zijn studio, Diabolo Films, ging er op zoek naar een internationale partner die de prent ook in de Verenigde Staten aan de man kan brengen. Music! heeft namelijk grote ambities, meer dan The Suicide Shop. Er verschijnt meteen een Engels gesproken versie en de film moet ook geschikt zijn voor jongere kijkers. Lecontes eerste tekenfilm speelde zich af in een mistroostige, donkere wereld, maar Music! wordt een kleurrijke, opgewekte en avontuurlijke komedie.

Het muzikale verhaal biedt veel ruimte voor bestaande nummers en de makers zullen dan ook flink wat hits van bekende muzikanten in de film verwerken. Bovendien zal de hoofdrol van Nina vertolkt worden door een beroemde, internationale muziekster. Wie dat is, wilden ze helaas nog niet verklappen.

De film, die ongeveer tachtig minuten zal duren, bevindt zich momenteel in de ontwikkelingsfase. Music! wordt met 2D-animatie gemaakt en zou 8 miljoen euro kosten. Het resultaat wordt in de bioscoop verwacht in 2016. In dit bericht vind je wat artwork, enkele foto’s van de presentatie en een eerste, geanimeerde voorsmaakje.

Artwork en foto’s van voorstelling Music! (klik voor hogere resolutie)

Teaser voor Music!

(Foto’s via Cartoon)

Lees ook:Patrice Leconte maakt tekenfilm Music!
Lees ook:Prettig gestoorde teaser voor The Suicide Shop
Lees ook:Eerste lugubere teaser voor The Suicide Shop
Lees ook:Nieuwe teaser voor The Suicide Shop
Lees ook:Simpsons eren Music Land

Eén reactie op “Leconte hoort geanimeerde Music!

  1. Reinier

    Geweldig! Kijk hier rijkhalzend naar uit! Magasin des Suicides was fantastisch zowel visueel als verhaaltechnisch, dit lijkt me een waardig opvolger met veel potentie!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.