Vervolg voor Santa’s Apprentice

Een eerste blik op de nieuwe tekenfilm over een jonge Kerstman.

Het is al lente, maar het is buiten nog koud genoeg om het over kerstfilms te hebben en daarom vind je vandaag een eerste plaatje en teaserposter voor L’apprenti père Noël et le flocon magique (letterlijk: Santa’s Apprentice and the Magic Snowflake).

De film is een vervolg op Santa’s Apprentice (2010), die op zijn beurt een avondvullende spin-off was van SantApprentice, een tekenfilmserie uit 2006 bedacht door de Belgische animator Jan Van Rijsselberge. De tekenfilm was een coproductie van de Franse studio Alphanim (inmiddels Gaumont Animation) en de Ierse studio Cartoon Saloon. Een trailer vind je hier.

In de eerste film ging de Kerstman op zoek naar een vervanger. Die heeft hij ondertussen gevonden in Nicolas, een jonge, ietwat onhandige wees met een gouden hart. Als zevenjarige heeft Nicolas het niet eenvoudig om aan het hoofd te staan van een enorme speelgoedfabriek waar elk jaar miljarden cadeaus worden gemaakt. Hij wil te snel groot worden en bezwijkt bijna onder de druk en de grote verantwoordelijkheid. Omdat de raad van oude Kerstmannen een nieuwe opvolger wil aanduiden, moet Nicolas op zoek naar de onbezonnenheid, de fantasie en de onschuld van de jeugd die hij heeft verloren.

The Magic Snowflake wordt net zoals zijn voorganger geregisseerd door Luc Vinciguerra, die zich samen met Alexandre Révérend over het script boog. Het budget van de handgetekende prent is iets meer dan vier miljoen euro. De preproductie gebeurde in Frankrijk, de animatie wordt gemaakt in de Filippijnen (bij Snipple Animation) en de compositing/postproductie vindt opnieuw plaats in Frankrijk.

De film wordt in de Franse zalen verwacht op 20 november 2013.

(Via Magelis en DTR – Klik op rechterafbeelding voor poster in hogere resolutie)

Lees ook:Trailer Santa’s Apprentice 2
Lees ook:Mooie trailer voor Santa’s Apprentice
Lees ook:Nieuwe clip uit Santa’s Apprentice
Lees ook:Eerste beelden uit Snowflake The White Gorilla
Lees ook:De winnende animatiefilms van Annecy 2011

4 reacties op “Vervolg voor Santa’s Apprentice

 1. TAZ

  hiermee is de eerste geanimeerde kerstfilm van 2013 al aangekondigd.
  volgens mij wordt ie best leuk.

    /   Beantwoorden  / 
  1. DragonMaster

   En Frozen van Walt Disney wordt toch ook deze winter verwacht.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Roel

    Maar dat is toch geen kerstfilm?

      /   Beantwoorden  / 
    1. DragonMaster

     Geen Kerstman, maar wel rendieren en sneeuwpoppen. Toch een beetje de zelfde sfeer. :)

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.