Gagné teaset Rex

Knap voorsmaakje van de avontuurlijke tekenfilm The Saga of Rex.

Michel Gagné, een Canadese tekenaar en animator (The Iron Giant, Ratatouille), is van plan om een halflange animatiefilm te maken die gebaseerd is op The Saga of Rex. Dat is een stripreeks die hij zelf schreef en illustreerde.

Het verhaal draait om Rex, een jonge vos die door een ruimteschip wordt opgepikt voor een kosmisch ritueel. Hij belandt op de buitenaardse planeet Edernia en maakt er kennis met de Blossoms, een ras dat van gedaante kan veranderen. Aven, een van de Blossoms, kiest Rex als partner. Hij zal haar zijn dapperheid moeten bewijzen, terwijl Aven zijn hart probeert te veroveren in het romantische avontuur.

Eind 2012 zamelde Gagné via Kickstarter ruim 44.000 euro in om een korte tekenfilm te maken. Dat filmpje zal worden gebruikt om investeerders te overtuigen om de langere versie te produceren. Het uiteindelijke resultaat moet een handgetekende film worden van veertig minuten (de minimumlengte om in aanmerking te komen voor een Oscar voor de Beste Animatiefilm).

De korte film, die dus dient als introductie en voorsmaakje van het langere project, is ondertussen afgewerkt en onderaan in dit bericht te bekijken. Het resultaat ziet er erg mooi uit en smaakt naar meer. Laten we hopen dat het Gagné lukt om het nodige budget voor de film bijeen te sprokkelen.

Aan het einde van de video volgt ook een teaser met een vooruitblik op de rest van het avontuur. Meer informatie vind je op de website www.sagaofrex.com.

The Saga of Rex: The Animated Film Project Pt. 1 – Abduction

Lees ook:Michel Gagné plant animatiefilm
Lees ook:Grid neemt optie op Saga of Rex
Lees ook:Korte animatiefilm: Sensology
Lees ook:Prada presents Trembled Blossoms
Lees ook:Duistere trailer voor Ed

Eén reactie op “Gagné teaset Rex

  1. DragonMaster

    Mooooi!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.