Eerste glimp Red Turtle

Eerste Europese coproductie met Ghibli, geregisseerd door Nederlander.

Zoals in 2012 werd aangekondigd, werkt Michael Dudok de Wit aan zijn avondvullende debuutfilm The Red Turtle. De Nederlandse regisseur is vooral bekend van zijn korte films Father and Daughter, winnaar van de Oscar voor Beste Korte Animatiefilm in 2001, en The Monk and the Fish, genomineerd voor de Oscar in 1994. Hij buigt zich over het script met de Franse schrijfster en regisseuse Pascale Ferran.

De ambitieuze tekenfilm moet de eerste coproductie worden van het vooraanstaande Studio Ghibli en de Franse studio’s Why Not Productions en Wild Bunch. Animatiestudio Prima Linéa (Loulou – The Incredible Secret, Zarafa) is als hoofdstudio gekozen.

Zopas raakte bekend dat ARTE France Cinéma een van coproducenten wordt. Samen met het nieuws werd een allereerste plotbeschrijving vrijgegeven en een plaatje met een blik op het eenzame hoofdpersonage.

The Red Turtle draait om een schipbreukeling die moet overleven op een tropisch eiland dat alleen bevolkt wordt door schildpadden, krabben en vogels. De film laat – zonder woorden – de grote fases van het menselijk leven zien.

Met een stijl die trouw blijft aan de tekeningen met houtskool en aquarel waarmee hij wereldberoemd werd, hoopt Michael Dudok de Wit een film te maken die “een diep respect heeft voor de (menselijke) natuur en die een gevoel van harmonie en bewondering uitstraalt ten opzichte van de oneindigheid van het leven.”

(Via Catsuka)

Lees ook:Verse blik op Red Turtle
Lees ook:Michael Dudok de Wit bezig met langspeelfilm
Lees ook:Nog meer Nederlandse animatie
Lees ook:Mummyland aangekondigd
Lees ook:Loulou’s Secret aangekondigd

3 reacties op “Eerste glimp Red Turtle

 1. DragonMaster

  Top!

    /   Beantwoorden  / 
 2. 5tarvin

  dat is toch goed nieuws ….ben heel benieuwd

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hansje

   Zeker.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.