Phantom Boy-site online

Enkele mooie plaatjes uit de Frans-Belgische tekenfilm.

Volgend jaar verschijnt Phantom Boy, een handgetekende animatiefilm van de regisseurs Alain Gagnol en Jean-Loup Felicioli. Hun vorige film, A Cat in Paris (Une vie de chat), werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Animatiefilm. De nieuwe prent kan omschreven worden als een avontuurlijke misdaadfilm voor de hele familie.

Het verhaal draait om Leo, een elfjarige ‘phantom boy’. Hij kan uit zijn lichaam treden en zo onzichtbaar worden en door de muren vliegen. In het ziekenhuis maakt hij kennis met Alex, een politie-inspecteur die in een rolstoel is beland door een mysterieuze misdadiger die New York bedreigt. Met de bijzondere hulp van Leo kan Alex zijn onderzoek toch nog voortzetten. Samen zullen ze hun uiterste best moeten doen om de plannen van de schurk te dwarsbomen en de dappere journaliste Marie uit zijn handen te redden.

Ter promotie van Phantom Boy werd alvast een website gelanceerd met daarop enkele mooie plaatjes en wat meer informatie over de prent en de makers. De trailer met eerste beelden volgt later.

Een deel van de film werd de afgelopen maanden zorgvuldig getekend in Gent, onder supervisie van Pascal Vermeersch. Phantom Boy is een coproductie van de Franse studio Folimage en het Belgische Lunanime. Het resultaat wordt in de loop van 2015 in de bioscoop verwacht. Iets om naar uit te kijken!

Enkele plaatjes

Lees ook:The Big Bank Theory
Lees ook:Folimage blikt vooruit
Lees ook:Korte animatiefilm: Far Away
Lees ook:Nieuwe beelden uit Arthur Christmas
Lees ook:Stijlvolle silhouetten in Dragons and Princesses

Eén reactie op “Phantom Boy-site online

  1. DragonMaster

    Mooi – een beetje dezelfde look als Cat in Paris.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.