Tot zesmaal angst voor het donker in Peur(s) du Noir

Niet alleen kinderen zijn bang voor het donker, ook volwassenen voelen zich vaak angstig in de duisternis! Je verbeelding neemt al snel een loopje met de werkelijkheid en voor je het weet zie je spoken en vreemde creaturen onder je bed of in de kast. Peur(s) du Noir of in het Engels Fear(s) of the Dark is een Franse animatiefilm die in de vorm van 6 kortverhalen op deze angstgevoelens inspeelt. De film is geheel thematisch in het zwart-wit en naar aloude traditie in 2D getekend. Onderstaande trailer geeft je alvast een sidderend voorsmaakje.

Etienne Robial brengt als eindregisseur het werk van de verschillende animators en regisseurs samen tot een mooi geheel. De 6 kortfilms van de hand van Blutch, Charles Burns, Marie Caillou, Pierre di Sciullo, Lorenzo Mattotti en Richard McGuire variëren van het macabere tot het komische, wanneer iedere filmmaker je meeneemt in zijn of haar eigen duisternis in een unieke stijl. Op 6 februari komt Peur(s) du Noir uit in de Belgische zalen, maar enkel de Franse versie is dan beschikbaar. Er is nog geen datum bekend over een Nederlands ondertitelde versie. 

Trailer Peur(s) du Noir

 

Lees ook:Peur(s) du Noir komt naar Amsterdam
Lees ook:Peur(s) du Noir opent Anima 2008 te Brussel
Lees ook:Prijsvraag: win tickets voor het Anima festival te Brussel!
Lees ook:Eerste beelden uit Pinocchio
Lees ook:Rock the Boat: Some Like it Hot in het Oude Testament

Eén reactie op “Tot zesmaal angst voor het donker in Peur(s) du Noir

  1. Brm

    goed!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.