Max & Co, Belgische première op Anima

Anima is vrijdag van start gegaan met Peur(s) du noir en zette zaterdag de dag in met de Belgische première van Max & Co: een schitterende stop-motion film van de broers Frédéric en Samuel Guillaume. Het is een Belgisch-Zwitsers-Frans-Engelse samenwerking. De animatiefilm werd al eerder vertoond op Annecy 2007 waar hij de Audience Award won.

Waarover gaat de film?
Max gaat op zoek naar zijn vader en belandt in het dorpje Saint-Hilare waar iedereen in de plaatselijke vliegenmeppers fabriek “Bzzz & Co” werkt. Wanneer de zaken niet goed gaan, wordt half het dorp ontslaan. Om de vliegenmeppers terug verkocht te krijgen, creëert een professor massa’s vliegen die het dorp teisteren, waarop Max samen met zijn vrienden de strijd opneemt tegen Bzzz & co.

Productie
Frédéric en Samuel waren oorspronkelijk van plan er een 20 minuten durende kortfilm van te maken, maar na een ontmoeting met producer Robert Boner werd besloten het project om te dopen tot langspeler. Wat volgde was dus een samenwerking tussen meerdere landen met een heus budget en uiterst professionele poppen. Een film met geniale animatie, wondermooie sets, leuke muziek, … het enige dat ik eventueel minder vond aan de film waren enkele makkelijke verhaalsprongetjes. Maar laten we niet uit het oog verliezen dat deze film voor een jong publiek bedoeld is. Max & Co verdient zonder twijfel een hoge score!

Van waar komen toch die schitterende poppen?
Een element dat me al zeer nieuwsgierig deed uitkijken naar de film waren de poppen. Die zijn namelijk gemaakt door Mckinnon and Saunders (gevestigd te Manchester) die eerder al de poppen maakte voor onder andere Mars attacks en Corpse Bride! De poppen staan de hele week tentoon gesteld op Anima. Wie de kans heeft, moet ze zeker gaan bekijken want ze zijn echt de moeite waard, stuk voor stuk kunstwerkjes op zich (zowel uitwendig als inwendig). Naast de poppen zie je er ook nog delen van de sets en ontwerpschetsen.

Wie de film niet op Anima heeft kunnen zien: hij komt op 6 februari in de Belgische cinema (zowel Franstalige als Nederlandstalige versie). De releasedatum voor Nederland is nog niet bekend. Op de website van de film vallen naast de trailer ook nog heel wat making-of filmpjes, foto’s, interviews en productienota’s te bekijken. Op de internationale website van de film kan je de informatie ook in het Duits bekijken.

Iedereen die van stop-motion houdt, mag deze film zeker niet missen!

Trailer Max & Co

Lees ook:
- Peur(s) du Noir opent Anima 2008 te Brussel
- Tot zesmaal angst voor het donker in Peur(s) du Noir

Lees ook:Prijsvraag: win tickets voor het Anima festival te Brussel!
Lees ook:Peur(s) du Noir komt naar Amsterdam
Lees ook:Peur(s) du Noir opent Anima 2008 te Brussel
Lees ook:Tot zesmaal angst voor het donker in Peur(s) du Noir
Lees ook:Strips en animatie op Anima 2009

3 reacties op “Max & Co, Belgische première op Anima

 1. Lukas

  Heb ‘m op Annecy gezien en vond de mens/dier-achtige karakterontwerpen er maar ongemakkelijk uitzien. Verder ziet het prachtig uit!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Joost

  Ook ik zag m in Annecy,
  Ik vondt m prachtig zowel in verhaal, design en ook de mens/dier ontwerpen.
  erg leuk en dus een aanrader!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Lukas

  Ik bedoel eigenlijk vooral de kikkers, die lijken nieteens op kikkers :S

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.