Sfeervolle trailer The Tale of Despereaux

Yahoo toont de allereerste trailer van The Tale of Despereaux, een sprookjesachtige animatiefilm van Framestore CFC, in samenwerking met Universal Pictures. De sfeer en muizensetting doen denken aan The Secret of Nimh, maar dit project ziet er sterk genoeg uit om ons niet meteen te laten (af)leiden door gelijkenissen.

Trailer The Tale of Despereaux  

Stemmen
De indrukwekkende stemmencast bestaat uit Matthew Broderick, Dustin Hoffman, William H. Macy, Christopher Lloyd, Robbie Coltrane, Kevin Kline, Stanley Tucci, Tracey Ullman, Sigourney Weaver en Emma Watson.

Verhaal
Het verhaal speelt zich af in Dor, een magisch koninkrijk waar ooit het zonlicht scheen, iedereen uitbundig lachte en de lekkerste soep ter wereld werd gemaakt. Door een verschrikkelijk ongeluk komt hier plots verandering in. De koninklijke familie is doodongelukkig en het land kleurt grijs. Tot op een dag een moedige en romantische muis genaamd Despereaux Tilling ter wereld komt. De muizenwereld blijkt al snel te klein voor zijn ridderlijke ideeën en samen met zijn vriend Roscuro de rat, trekt hij op avontuur. De kleine muis wordt verliefd op de menselijke prinses Pea en hij gaat op missie met zijn vriend om de prinses te redden van al haar problemen.

The Tale of Despereaux lijkt een ideale kerstfilm. In die periode wordt hij op Amerikaanse bodem dan ook toepasselijk uitgebracht. Helaas is het hier wat langer wachten: op 18 februari 2009 verschijnt hij in België en op 2 april 2009 in Nederland.

(Bedankt voor de tip, Esteban & Mike)

Lees ook:
- Exclusieve foto’s The Tale of Despereaux
- Romantisch plaatje van Tale of Despereaux  

Lees ook:Romantisch plaatje van The Tale Of Despereaux
Lees ook:The Tale of Despereaux vandaag in de Nederlandse Bioscoop
Lees ook:Nieuwe poster Tale of Despereaux
Lees ook:Achter de schermen van the Tale of Despereaux
Lees ook:Officiële site Despereaux online

2 reacties op “Sfeervolle trailer The Tale of Despereaux

  1. esteban

    Mensen blijven blijkbaar ‘n moeilijk iets, wanneer het niet door Pixar gedaan werd. Maar voor de rest vind ik het een knap staaltje 3D met … hoe zal ik het noemen? 2D-allures. Ongelooflijk charmant allemaal.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans W.

    Ongelooflijk jammer dat we zo lang moeten wachten om al dat moois hier in Nederland te kunnen zien…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.