Mary and Max


Op het Sundance Film Festival is onlangs de stop-motion animatiefilm Mary and Max in première gegaan. Aan onderstaande trailer te zien, is het waarschijnlijk een nieuw pareltje in het animatiefirmament. De kleien personages Mary en Max zijn twee niet voor de hand liggende pennenvrienden. Max is een eenzame 44-jarige New Yorker en Mary een eenzaam 8-jarig meisje uit de buitenwijken van Melbourne, Australië. De twee hebben echter meer gemeen dan op het eerste gezicht blijkt…


Mary and Max is een creatie van Adam Elliot, de maker van de Oscarwinnende kortfilm Harvie Krumpet, als extraatje hieronder in zijn geheel te bekijken. Barry Humphries, bij het grote publiek bekend als Dame Edna, is verteller. Toni Collette leent haar stem aan Mary, Philip Seymour Hoffman aan Max en Eric Bana hoor je als Damien. Op de website van Mary and Max kan je terecht voor meer informatie, enkele downloads en ‘Making of’ webisodes.  De animatiefilm zal waarschijnlijk binnen enkele maanden te zien zijn op Europese festivals, maar voorlopig is het nog afwachten op een specifieke vertoning in de lage landen.

Trailer Mary and Max

 

Harvie Krumpet

Lees ook:Mary and Max in première op KLIK!
Lees ook:Mary and Max te zien in EYE
Lees ook:Mary and Max: Een sterk staaltje stop motion
Lees ook:Geniet (nogmaals) van Mary and Max op groot scherm
Lees ook:Eerste beelden Saving Mr. Banks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.