Veelbelovende Kinematograph straalt warmte uit

Bekijk in dit bericht de allereerste beelden en de trailer van de interessante animatiefilm.

De nieuwste kortfilm van Tomek Bagiński heet The Kinematograph. De animator uit Polen is ook bekend van The Cathedral, goed voor een Oscarnominatie voor Beste Animatiekortfilm in 2003, en Fallen Art, waarvoor hij in 2006 met een BAFTA Film Award werd bekroond. Volgende maand wordt zijn nieuwste kind verwacht.

Een eerste voorsmaakje kun je onderaan bekijken.

Wie van de trailer in de allerbeste kwaliteit wil genieten, kan ook de HD-trailer downloaden via de volgende links: 720p (88 MB) of 1080p (288 MB).

The Kinematograph belooft een erg mooie animatiefilm te worden. De afbeeldingen en de trailer in dit bericht stralen een warme gloed uit en het zachte kleurgebruik roept nostalgische gevoelens op. Over het verhaal hangt bovendien een zweem van mysterie. Want wat is de cinematograaf precies? En wat is de prijs die Francis moet betalen voor zijn uitvinding? Onze nieuwsgierigheid is alvast geprikkeld.

Op 17 juni 2009 is de première van de film gepland in Polen, en de website van de productiemaatschappij Platige Image meldt dat The Kinematograph ook mee zal doen in de kortfilmcategorie van het Filmfestival van Venetië. Hopelijk wordt de film daar ook opgepikt door iemand die de film naar België en Nederland brengt.

Trailer The Kinematograph

Afbeeldingen (klik voor ware grootte)

(Via CGS)

Lees ook:Kanshebber Beste Animatiekortfilm ’09: The Kinematograph
Lees ook:Day & Night maakt zijn debuut op Annecy Festival
Lees ook:Volgende animatiefilmquiz op dinsdag 21 juli @ 19u
Lees ook:Posters en artwork voor The Rabbi’s Cat
Lees ook:Sprankelende Up-plaatjes en vervroegde datum Toy Story 3 trailer

0 reacties op “Veelbelovende Kinematograph straalt warmte uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.