Brendan and the Secret of Kells in premiere op KLIK!

Volgende week donderdag tot en met zondag (17-20 sptember) is het weer zover: het KLIK! Animation Festival Amsterdam. Tijdens dit festival zal de langverwachte film Brendan and the Secret of Kells in première gaan.

Tomm Moore

Deze internationale co-productie werd geregisseerd door de Ierse
Tomm Moore, die al eerder de films Couch Potato en Dress Rehersal regisseerde. Ook werket hij als art director mee aan Cúilín Dualach (Backwards Boy) en animeerde hij voor Los reyes magos (bij ons in de schappen te vinden onder De 3 Magiërs). In 1999 richtte hij Cartoon Saloon op en sindsdien heeft hij aan bijna alle producites van het bedrijf meegewerkt.

The Book of Kells

Brendan and the Secret of Kells is een geanimeerde hervertelling van Ierlands meest gekoesterde voorwerp, het Boek van Kells. Dit beroemde boek is geschreven rond het jaar 800 en bevat de vier evangeliën van het Nieuwe Testament in het Latijn. Het manuscript is echter nooit afgemaakt.

Brendans taak

Dit laatste gegeven wordt in Brendan and the Secret of Kells als basis gebruikt. De monniken van Kells worden door Vikingen aangevallen en moeten hun aandacht daarom noodgedwongen richten op het versterken van het klooster. Het overschrijven van manuscripten komt daardoor even op een lager pitje te staan.

De 12-jarige titelheld gaat op reis om meester illustrator te worden en zo dit waardevolle boek af te kunnen maken. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Eerst moet de weesjongen Brendan onder het wakend oog van zijn oom, abt Cellach, vandaan zien te komen. Dan moet hij de omringende wouden trotseren, met daarin vijandige Vikings, een heidense slangengod en een woudgeest. Gelukkig krijgt Brendan hulp van het meisje Aisling, die hem zal helpen zijn tocht tot een goed einde te brengen.

Waar en wanneer?

Tijdens het KLIK! Amsterdam Animatie Festival is de film te zien op:

Vrijdag 18 september – 20.00u – Kriterion (première) (adres en route)
Zaterdag 19 september – 21.00u – De Balie (adres en route)
Zondag 20 september – 18.00u – De Balie

Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 75 minuten

Op zaterdag 19 september zal de regisseur voorafgaand aan de film om 19:30 een presentatie geven over het maken van de designs. Deze presentatie is gratis te bezoeken! Kaartjes voor de film kosten €7,50 (je kunt ook een dagkaart of een passepartout voor het hele festival kopen).

Onze Belgische lezers hoeven zich voor deze film niet helemaal naar Amsterdam te spoeden, de dvd ligt daar volgens de makers al gewoon in de winkel!

Trailer

The Secret of Kells – Disney Trailer from Cartoon Saloon on Vimeo.

Lees ook:Trailer Brendan and the Secret of Kells
Lees ook:Teaser-trailer Brendan and the Secret of Kells
Lees ook:Mary and Max in première op KLIK!
Lees ook:Bekijk Arrietty nog eenmaal in de bioscoop
Lees ook:Cartoon Saloon verfilmt bestseller

0 reacties op “Brendan and the Secret of Kells in premiere op KLIK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.