Mary and Max in première op KLIK!

Eerder berichtten we al over de Nederlandse première van Brendan and the Secret of Kells op hetKLIK! Animation Festival Amsterdam. De trouwe bezoekers van de KLIK!-website zullen het vast al gelezen hebben: op het festival gaat nog een film in première: de stop-motionfilm Mary and Max!

Onderstaande tekst is afkomstig uit het persbericht:

In Mary and Max neemt de achtjarige Mary Daisy Dinkle in een opwelling een pagina uit een telefoonboek en schrijft ene Max Jerry Horowitz een brief. Max is een neurotische Joodse man van veertig met het syndroom van Asperger en overgewicht die besluit de briefwisseling aan te gaan. Zo ontvouwt zich een vriendschap die twee continenten en twee decennia overspant.

Regisseur Adam Elliot won in 2004 een Oscar voor de beste korte animatiefilm Harvey Krumpet, een film over zonderling die lijdt aan Tourette en chronische pech. De stem van Mary werd ingesproken door Toni Colette (Little Miss Sunshine) en de stem van Max werd ingesproken door Philip Seymour Hoffman (Capote). Daarnaast lenen Eric Bana (Munich) en Barry Humphrey (Dame Edna) ook hun stemmen aan de film.

Waar en wanneer?

Tijdens het KLIK! Amsterdam Animatie Festival is de film te zien in Kriterion K1 op de volgende dagen en tijden:

vrijdag 18 september – 21:30
zaterdag 19 september – 23:30
zondag 20 september – 22:00

Speelduur: 80 minuten

Trailer

Harvey Krumpet

Lees ook:Mary and Max
Lees ook:Mary and Max te zien in EYE
Lees ook:Win een ticket voor het KLIK! Amsterdam Animation Festival
Lees ook:Geniet (nogmaals) van Mary and Max op groot scherm
Lees ook:3 dagen animatie op het KLIK! Animatie Festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.