Vlaamse en Nederlandse trailer en stemmen Het Regent Gehaktballen

De nieuwe animatiefilm draait ondertussen al in de Belgische zalen en de Nederlandse release volgt zondag. In dit bericht vind je alvast een overzicht van de gedubde stemmen en de Nederlandse en Vlaamse trailer.

Cloudy with a Chance of Meatballs is de nieuwste van Sony Pictures Animation en de recentste opvolger van animatiefilms zoals Surf’s Up, Open Season en Monster House.

De film vertelt het verhaal van Flint, een mislukte uitvinder die tot zijn grote verrassing een keertje wat maakt waarvan de hele wereld versteld staat: een machine die allerlei eten uit de lucht laat regenen…

Zoals dat wel vaker gebeurt bij animatiefilms, werd er voor de jongste kijkers en andere analfabeten ook een Nederlandstalige versie van de film gemaakt. Heel wat studio’s gebruiken een verschillende voice cast voor de Nederlandse en Vlaamse release, maar van Cloudy with a Chance of Meatballs verschijnt er slechts één alternatieve versie van de Engelstalige animatiefilm.

Voor wie net als ik alleen maar originele versies kijkt, zal dat worst wezen. Wie echter met de kids naar de nagesynchroniseerde Het Regent Gehaktballen gaat, mag zich aan een ietwat zuiders klinkende dub verwachten. Van de vijf grote rollen worden er immers vier vertolkt door bekende Vlamingen. Voor de cast werden een radiopresentator, een stand-upcomedian en twee acteurs uit Vlaanderen gevraagd. De Nederlandse aanwezigheid wordt vertegenwoordigd door zangeres Do.

Cloudy with a Chance of Meatballs draait sinds 13 januari 2010 in de Belgische zalen en in Nederland vanaf 17 januari. De film is in sommige zalen ook in 3D te zien.

Engelse cast (origineel)

Bill Hader (Flint Lockwood), James Caan (Tim Lockwood), Mr. T (Earl Devereaux), Andy Samberg (Baby Brent), Anna Faris (Sam Sparks), Bruce Campbell (Mayor Shelbourne), Bobb’e J. Thompson (Cal Deveraux), Benjamin Bratt (Manny) en Neil Patrick Harris (Steve).

Nederlandse / Vlaamse cast (hoofdrollen)

Radiostem Peter Van de Veire (Flint Lockwood), acteur Carry Goossens (Tim Lockwood), stand-upcomedian Alex Agnew (Earl Devereaux), acteur Koen De Graeve (Baby Brent) en zangeres Do (Sam Sparks).

Nederlandse / Vlaamse cast (foto’s)

Nederlandse / Vlaamse trailer voor Het Regent Gehaktballen

Do spreekt stem in voor Het Regent Gehaktballen

Lees ook:Nieuwe trailer Cloudy with a Chance of Meatballs
Lees ook:Cloudy krijgt serie
Lees ook:Het sneeuwt ijsjes in Cloudy with a Chance of Meatballs
Lees ook:Het regent nieuwe plaatjes en fragmenten uit Meatballs
Lees ook:Clip uit Cloudy 2

Eén reactie op “Vlaamse en Nederlandse trailer en stemmen Het Regent Gehaktballen

  1. Tom

    Goossens is oud geworden. Maar als stem doet ‘ie het prima.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.