Hou-bah! Eerste blik op de Marsupilami

Wat hebben ze in hemelsnaam met de Marsupilami gedaan?

We wisten al een tijdje dat er een film komt met een geanimeerde Marsupilami. Het gele dier met de zwarte vlekken en de meterslange staart werd bedacht door de Belgische striptekenaar Franquin (Guust Flater) en maakt dit jaar de overstap naar het witte doek.

De film heet Sur la piste du Marsupilami (vrij vertaald als In het spoor van de Marsupilami) en de regie is in handen van Alain Chabat (regisseur van de Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre). Samen met komiek Jamel Debbouze en andere bekende Franse acteurs speelt hij zelf ook een rol in de film, waarin op zoek wordt gegaan naar het legendarische wezen.

Behalve zijn staart – waarmee de Marsupilami zo goed als alles doet – was er in de voorsmaakjes nog niets van het bekende dier te zien. Een nieuwe poster en een kiekje onthullen nu een eerste blik op het karakter. Wat hebben ze het arme dier aangedaan? Dat vreemde hoofd lijkt toch nergens naar?

Maar goed, het zijn twee plaatjes en niet in hoge resolutie. Misschien moeten we een definitief oordeel uitstellen tot de eerste clips van het dier zijn opgedoken. De fragmenten die al werden vrijgegeven, waren namelijk best wel leuk. Maar het design? Nee, niet overtuigend. Of vind jij de 3D-adaptatie wel geslaagd?

De film verschijnt vanaf 4 april 2012 in de Franse bioscoopzalen.

Twee clips uit Sur la piste du Marsupilami

Teaser voor Sur la piste du Marsupilami

(Via Lyricis en FilmsActu)

Lees ook:Eerste trailer voor Marsupilami-film
Lees ook:Marsupilami krijgt eigen animatiefilm in 2012
Lees ook:Hoeba Hoeba: Marsupilami krijgt animatiefilm
Lees ook:Poster en afbeeldingen uit The Rabbi’s Cat
Lees ook:Knappe plaatjes uit tekenfilm Zarafa

11 reacties op “Hou-bah! Eerste blik op de Marsupilami

 1. TAZ

  volgens mij wordt de film voor wat betreft humor best leuk en ik zag ook in alle 3 de clips ook al eventjes het logo van de pathe bioscoop staan dus met een beetje geluk gaat ie ook in de nederlandse bioscopen draaien met nederlandse ondertiteling erbij natuurlijk.

    /   Beantwoorden  / 
  1. M

   Pathé is in Frankrijk meer dan een bioscoopketen, daar doen ze ook aan de productie en distributie van films. Dat het logo erbij staat heeft dus weinig te maken met de kans dat hij hier draait. Anders kun je altijd nog naar België gaan, aangezien het een co-productie met België is zal hij daar wel draaien (al is het de vraag of ze geld geven aan een ondertitelde voor de Vlaamse markt)

     /   Beantwoorden  / 
 2. Laura32

  Dat hoofd is inderdaad niet lekker uit de verf gekomen. Helaas is het iets te laat om te zeggen Back to the drawing board!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Erik Butter

  Wat een walgelijk schepsel! Hoeba hoeba maar lekker op met deze film!
  Niet in mijn land!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Tom

  De trailer met de staart zag er echt goed uit, maar dat lijf en dat hoofd..auwie. Toch ben ik wel benieuwd naar de film.

    /   Beantwoorden  / 
 5. 5tarvin

  heel tof idee wat toch verkeerd uitpakt …
  zonde van de tijd om zoiets te maken

    /   Beantwoorden  / 
 6. TAZ

  volgens sommige berichten zou ook gerard depardieu een rol gaan spelen in de film maar die naam zie ik ook al helemaal nergens bijstaan in de plaatjes en in de clips ook al niet dus dat is ook al zoiets raars dus.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Dat was vroeger wel zo toen de film werd aangekondigd. Dus ofwel is er iets tussen gekomen en zit ie niet langer in de film, ofwel gaat het om een kleine cameo. Wellicht dat eerste, anders zouden ze wel uitpakken met die grote naam.

     /   Beantwoorden  / 
 7. TAZ

  in ieder geval zullen we gerard depardieu dit jaar wel te zien krijgen want ie gaat zeker in de nieuwe film asterix & obelix: gods save brittannia een rol spelen en natuurlijk heeft ie dan de rol van obelix.

    /   Beantwoorden  / 
 8. BobT

  Misschien dat het nog grappig is op een flauwe franse manier, zoals die Asterix films. Maar dat design is inderdaad niet je van het.
  Ik denk niet dat Dennie Christian er beste vrienden mee zou worden om het maar zo te zeggen :P

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.