Beklemmende trailer voor The Dearest

Een aangrijpende tekenfilm over pesterijen en mishandeling.

Eun-sil-yee is een nieuwe, genadeloze tekenfilm uit Zuid-Korea. Iets gemakkelijker te onthouden (en uit te spreken) is de Engelse titel The Dearest. De handgetekende animatiefilm werd geregisseerd door Sun-Ah Kim en Se-Hee Park en is een productie van Kofic (Korean Film Council).

In-hye en Sun-mi keren terug naar hun geboortedorp. Daar ontdekken ze dat hun oude schoolvriendin Eun-sil, die vroeger door iedereen werd gepest omdat ze mentaal gehandicapt was, is overleden toen ze een kind op de wereld zette.

Wie de vader is, is onbekend en in het dorp wil niemand de baby verzorgen. Samen met Ji-young, een oude schoolvriend, ontfermt het duo zich over de verwaarloosde baby. Langzaamaan ontdekken ze echter de vreselijke waarheid over Eun-sil. Een waarheid die het dorp liever verborgen houdt…

Geen prettige kinderfilm, maar een aangrijpend verhaal voor volwassenen. Onderaan vind je de eerste afbeeldingen en een (helaas niet ondertitelde) trailer voor de film. The Dearest verscheen in Zuid-Korea op 8 maart 2012. De Europese première gaat door in juni op het wereldberoemde animatiefilmfestival in Annecy.

Afbeeldingen uit The Dearest (klik voor hoge resolutie)

Trailer voor The Dearest

(Via Kafa, Naver en Annecy)

Lees ook:Eerste trailer voor Leafie, a Hen into the Wild
Lees ook:Eerste trailer voor Green Days
Lees ook:Sfeervolle afbeeldingen uit Green Days
Lees ook:Muzikale Roller Coaster
Lees ook:Geen trucs, geen digitale effecten … dit is live animatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.