Eerste blik op Ziggy

Zombies en rock-‘n-roll in de nieuwe 3D-animatiefilm Ziggy.

De Franse animator Samuel Tourneux werkt aan Ziggy, een nieuwe, avondvullende animatiefilm.

Zijn korte film Même les Pigeons Vont au Paradis (Even Pigeons Go to Heaven) won verschillende prijzen en werd in 2008 genomineerd voor de Oscar voor Beste Korte Animatiefilm. Voor Illumination Mac Guff werkte hij mee aan Banana, Orientation Day en Home Makeover, drie korte bonusfilmpjes met de Minions en andere personages uit Despicable Me.

Ziggy speelt zich af in 1965 in een Normandisch dorpje, de bakermat van de accordeon. Het verhaal volgt Ziggy, een jongen die ervan droomt om een beroemde rockster te worden. Dat is tegen de zin van zijn stiefvader George Bazard. Als communistische burgemeester van het dorp vindt George dat rock symbool staat voor de kapitalistische verdorvenheid. Volgens leraar en priester Lecrabe is rock dan weer een teken van de duivel. Alles verandert wanneer op een stormachtige avond de overleden vader van Ziggy tot leven komt als een rockende zombie…

De regie is in handen van Tourneux, die het script samen schreef met Mathieu Robin en Bruno Rolland. De film, die ook in stereoscopisch 3D in de zalen moet verschijnen, bevindt zich momenteel in de ontwikkelingsfase en is een productie van de Franse studio Manny Films (Les Lascars).

Hoewel het nergens wordt vermeld, is het mogelijk dat de naam van het personage (en die van de film) een verwijzing is naar Ziggy Stardust, een bekend rocklied van David Bowie. Onderaan vind je alvast de pilot (testfragment) voor de film, geanimeerd door de Parijse studio One More Production. De song die de zombie speelt is Moby Dick van Led Zeppelin.

Pilot voor Ziggy

(Via Animafilms)

Lees ook:Naderbij bekeken: Oscarnominatie Même les Pigeons vont au Paradis
Lees ook:Duister voorsmaakje van Ana & Bruno
Lees ook:Knap voorsmaakje van Longway North
Lees ook:Zombigotchi: Brute stop-motionanimatie
Lees ook:Korte animatiefilm: At Home with Elvis

3 reacties op “Eerste blik op Ziggy

 1. TAZ

  de trailer ziet er best redelijk uit.
  met een beetje geluk verschijnt er ook een engelstalige versie van met nederlandse ondertiteling.

    /   Beantwoorden  / 
 2. 5tarvin

  ik vind al die poppetjes op elkaar lijken …jammer

    /   Beantwoorden  / 
  1. DragonMaster

   Ze zijn toch ook familie volgens de beschrijving? Dat lijkt me niet verkeerd dan. Het idee klinkt wel leuk.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.