Selkirk, de stop motion Robinson

Een nieuwe, Zuid-Amerikaanse stop-motionfilm over komische zeebonken.

Selkirk, el verdadero Robinson Crusoe (Selkirk, the real Robinson Crusoe) is een nieuwe stop-motionfilm van regisseur Walter Tournier. De Zuid-Amerikaanse prent is een coproductie van Maíz Producciones en Patagonik Animación uit Argentinië, Tournier Animación en La Suma uit Uruguay, en Cineanimadores uit Chili.

Het avontuur draait om Selkirk, een onstuimige piraat van de Esperanza, een groot zeilschip dat de zuiderse zeeën onveilig maakt op zoek naar schatten. Wanneer hij de bemanning tegen zich krijgt, beslist de kapitein om hem achter te laten op een onbewoond eiland. Daar moet Selkirk zijn ambitie en zijn wraaklust opgeven om te overleven en zo zijn eigen leven en de wereld met andere ogen te bekijken.

Het verhaal is gebaseerd op het echte leven van Alexander Selkirk, een Schotse zeeman die vier jaar op een onbewoond eiland zat en later als inspiratie diende voor Robinson Crusoe, een bekende roman van de Engelse schrijver Daniel Defoe.

In dit bericht kun je de trailer bekijken voor de stop-motionfilm. Selkirk, the real Robinson Crusoe lijkt met zijn verhaal over een onhandige piratenbemanning in het zelfde vaarwater te dobberen als The Pirates! Band of Misfits van Aardman – al is die laatste duidelijk wat gelikter. Helemaal onderaan vind je een (Spaanse) making-of die laat zien hoe de geanimeerde poppenfilm tot leven kwam.

De film ging in juni 2012 première op het animatiefilmfestival in Annecy (buiten competitie) en draait vanaf 9 januari 2013 in de Franse bioscopen. Belgische kapers moeten aanmeren in Brussel, want de piratenprent is dit jaar geselecteerd voor het Brusselse Anima-festival (8 – 17 februari 2013).

Trailer voor Selkirk, the real Robinson Crusoe

Achter de schermen van Selkirk, the real Robinson Crusoe

Lees ook:Animatiefilms op Anima 2013
Lees ook:Verse blik op Red Turtle
Lees ook:Alle Goya-nominaties voor Beste Animatie
Lees ook:Eerste afbeeldingen uit Frankenweenie [update]
Lees ook:Geen trucs, geen digitale effecten … dit is live animatie

2 reacties op “Selkirk, de stop motion Robinson

 1. Roel

  Het doet me sterk denken aan The Pirates! moet ik zeggen.
  Piraten van klei hebben we al eens gezien. Tijd voor wat anders.

    /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  ben benieuwd of ie ook net zo goed gaat worden als the pirates: band of misfits.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.