Trailer Kairos

Een lekker stukje animatie van enkele oud-studenten van Gobelins.

Soms heb je van die erg toffe trailers waarvan je pas achteraf ontdekt dat ze eigenlijk niet voor een animatiefilm werden gemaakt. Erg leuk om te bekijken, maar meteen ook erg jammer dat je er nooit méér van zal zien. De video onderaan in dit bericht is er zo eentje.

Kairos is een nieuwe stripreeks waarvan deze maand het eerste album verschijnt (de eerste tien pagina’s zijn online te lezen). Om er een knappe trailer voor te maken, schakelde stripmaker en animator Ulysse Malassagne enkele oude vrienden in.

Het geslaagde resultaat werd gemaakt bij Studio La Cachette. Het Franse collectief bestaat naast Malassagne uit Nuno Alves Rodrigues, Oussama Bouachéria en Julien Chheng. Zij zijn enkele talentvolle animators die afstudeerden aan de bekende Gobelins-school en nadien ervaring opdeden bij topstudio’s als Disney, Illumination Mac Guff en Les Armateurs. Die laatste studio gooide vorig jaar hoge ogen met Ernest & Célestine en de trailer lijkt bij momenten geïnspireerd door die fantastische tekenfilm.

De kans bestaat natuurlijk altijd dat de strip een geanimeerde verfilming krijgt en dat is absoluut iets wat de makers graag zouden willen. De onderstaande trailer dient zo ook een beetje als pilot. (Als iemand die dit leest toevallig op een berg goud zit…) In afwachting daarvan kun je nog genieten van hun knappe eindejaarsfilmpje Le Royaume.

Trailer voor Kairos

(Via Catsuka)

Lees ook:Trailer Ernest & Celestine
Lees ook:Eerste beelden uit Ernest & Celestine
Lees ook:Ernest & Celestine bekroond op Cinekid
Lees ook:Knappe beelden uit Ernest & Celestine
Lees ook:Animatiefilms op Filmfestival Gent

2 reacties op “Trailer Kairos

 1. DragonMaster

  Vette animatie. Ik duim ook voor een bioscoopversie!

    /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  ziet er heel erg mooi uit.
  het zou inderdaad heel erg jammer zijn als dit het enige is wat we ooit zullen zien want dit smaakt naar meer.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.