Mooie blik op Loulou-tekenfilm

Veelbelovende tekenfilm over een boel vleeseters en een bang konijn.

Loulou – L’incroyable secret (Loulou – The Incredible Secret) is een nieuwe animatiefilm die gebaseerd is op de Loulou-kinderboeken van de Franse auteur en illustrator Grégoire Solotareff. De avondvullende prent wordt geregisseerd door Eric Omond. Het script is geschreven door Jean-Luc Fromental en Solotareff, die ook meewerkt als ontwerper.

Het verhaal draait om de jonge wolf Loulou en zijn vriend Tom, een konijn. Wanneer Loulou ontdekt dat zijn moeder nog leeft, verlaten de twee hun woonplaats in konijnenland om naar Wolfenberg te reizen. Daar vindt net het CarniFestival plaats, een jaarlijks feest waarbij alle grote vleeseters samenkomen om te jagen. Hun vriendschap wordt zwaar op de proef gesteld in de nieuwe wereld waar planteneters niets meer zijn dan voedsel en slaven.

De Frans-Belgische animatiefilm is met de hand getekend (niet op papier, maar digitaal op tablets) en werd gemaakt door de Franse studio Prima Linea Productions, in coproductie met France 3 Cinéma, Belvision en RTBF. Een deel van de afwerking (compositing) gebeurt bij het Belgische Dreamwall, een studio uit Charleroi.

Eerder dit jaar werd de film voorgesteld op Cartoon Movie in Lyon, waar Animatieblog ook aanwezig was. De makers lieten ons een heleboel materiaal zien, waaronder fragmenten, karakterontwerpen en stukjes artwork voor de prent die over twee dieren gaat die in de natuur elkaars vijanden horen te zijn. De beelden uit de – toen nog niet afgewerkte – tekenfilm straalden een veelbelovende warmte uit en bevatten allerlei leuke (taal)grapjes.

In dit bericht kun je een verzameling plaatjes bekijken, net als twee clips waaruit de discriminatie van vegetariërs blijkt. Naast de Franse trailer vind je onderaan ook een uitgebreidere, Engels ondertitelde promotiespot. Die laatste video is eigenlijk bedoeld voor de sector en geeft daarom nogal veel weg van het verhaal, maar werpt wél een mooie blik op de handgetekende prent.

Het resultaat draait vanaf 18 december 2013 in de Franse zalen.

Plaatjes Loulou – The Incredible Secret (klik voor hogere resolutie)

Franse trailer voor Loulou – The Incredible Secret (zonder ondertitels)

Clip uit Loulou – The Incredible Secret (met Engelse ondertitels)

Tweede clip uit Loulou – The Incredible Secret (zonder ondertitels)

Uitgebreide promospot Loulou – The Incredible Secret (met Engelse ondertitels)

Lees ook:Loulou’s Secret aangekondigd
Lees ook:Eerste glimp Red Turtle
Lees ook:Mooie trailer voor exotische Zarafa
Lees ook:Nieuwe trailer Tante Hilda
Lees ook:Knappe beelden uit Ernest & Celestine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.