Simpsons worden vereeuwigd op postzegels

Goed nieuws voor de filatelisten onder de animatieliefhebbers. De Amerikaanse postdienst United States Postal Service (USPS) brengt volgende maand postzegels uit met daarop afbeeldingen van de populaire televisiepersonages uit The Simpsons. De bekende gele gezichten zullen Amerika’s zegels van 44 dollarcent opfleuren.

Dat is te lezen in een persbericht van USPS. Volgens de strenge, officiële selectiecriteria mogen personen pas ten vroegste vijf jaar na hun overlijden worden afgebeeld op een zegel, met Amerikaanse presidenten als enige uitzondering. Maar de uit enkele potloodlijntjes bestaande familie ontsnapt natuurlijk aan die regel. Bovendien vieren The Simpsons dit jaar hun 20e verjaardag. Op 17 december 1989 kwam de eerste episode van de gekke animatiefiguurtjes op de buis en momenteel zijn we al meer dan vierhonderd afleveringen en een bioscoophit later. Reden te meer dus voor USPS om met deze speciale postzegels aan de dag te komen en de knotsgekke bewoners van Springfield in de bloemetjes te zetten.

De nieuwe rechthoekjes waarop de gezichten van Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie prijken, werden in hoogsteigen persoon ontworpen door geestelijke vader Matt Groening. Wie het feestje ter ere van de nieuwe postzegels wil meemaken boekt best al een reisje naar Los Angeles, waar op 7 mei een heuse inwijdingsceremonie plaatsvindt in de studio’s van 20th Century Fox. In afwachting van de release van de zegels heeft USPS een webpagina opgericht waar je vanaf maandag 13 april kunt stemmen op je favoriete Simpsons-zegel.

Volgens directeur van het postbezorgende bedrijf David Failor zijn ze bij USPS in de wolken dat ze mee mogen vieren met The Simpsons. “De serie is een popicoon geworden en blijft na al die jaren een geweldige satire waarin de middenklasse uit Amerika voor schut wordt gezet. Behalve dat kunnen de zegels een goede gelegenheid zijn om belangstelling op te wekken voor het verzamelen van postzegels. Misschien vallen ze, net als bij Bart Simpson, wel in de smaak bij jonge verzamelaars.” De postdienst ontvangt elk jaar ongeveer 50.000 voorstellen om op een postzegel af te beelden. Daarvan halen slechts zo’n twintig onderwerpen het uiteindelijk. The Simpsons is de enige televisieshow die op een postzegel verschijnt terwijl de serie nog steeds in primetime wordt uitgezonden.

“Dit is de grootste en meest klevende eer die The Simpsons ooit heeft gekregen”, zo sprak Matt Groening. Zijn collega-producer James L. Brooks sloot dan weer af met de volgende woorden: “We zijn ontroerd dat USPS voor ons heeft gekozen. Ze hadden net zo goed kunnen kiezen voor iemand die iets goeds gedaan heeft voor de maatschappij.” Wat ons betreft hebben ze zo’n postzegel best verdiend. Gefeliciteerd!

Lees ook:Pixarpersonages vereeuwigd op postzegels
Lees ook:De gruwelijke waarheid achter The Simpsons
Lees ook:Wat gebeurt er na The Simpsons Movie?
Lees ook:Maakt hebzucht een einde aan The Simpsons?
Lees ook:The Simpsons binnenkort in het Vlaams? D’oh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.