Animatiefilms op tv (13 – 19 juni)


Het begint er sterk op te lijken dat het “deel 2 seizoen” is aangebroken. Nu we alle delen van Rocky (wat natuurlijk geen animatiefilm is!) voorgeschoteld krijgen, kunnen ze in animatieland natuurlijk niet achterblijven. Vandaar dat we deze week kunnen genieten van de volgende “deel 2″:

Zaterdag 13 juni
15:30 Jungle book II (NET 5)

Lees ook:Verse blik op nieuwe Korra-afleveringen
Lees ook:Tweede Korra-seizoen aangekondigd
Lees ook:Animatiefilms op tv (9 – 15 mei)
Lees ook:Animatiefilms op tv (30 mei – 5 juni)
Lees ook:Animatiefilms op tv (27 juni – 3 juli)

6 reacties op “Animatiefilms op tv (13 – 19 juni)

 1. Pieter

  Ik ben blijkbaar nog één van de enige die deze sequel nog niet eens zo slecht vond. Natuurlijk niet beter dan het eerste deel maar vergelijk ze eens met die andere Disney-sequels/straight to dvd films. Hier is wel wat meer werk aan besteed.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Tommy

  Dit was geen straight-to-dvd, ik zag hem nog in de bios, uit respect voor de oldie.

  Technisch is deze film heel knap, zeker voor een vervolg. De enige vraag waar ik op dat vlak mee blijf worstelen: Waarom is Baloo plots blauw en zijn ogen geel?

  Verhaaltechnisch een ramp. Mowgli heeft 8 jaar bij wolven gewoond, heeft op 2 dagen Baloo en Bagheera leren kennen, en wie wil deze jongen weerzien nu zijn grootste angst toch weg is? Zijn ouders? Nope.
  Door auteursrechtgeschillen met de nazaten van Louis Prima (op wie King Louie grotendeels gebasseerd is) hebben ze deze aap geschrapt. No Big Deal, maar op één dag is deze Indische tempel helemaal overgenomen door het hulpje, en het lijkt plots al jaren een danstempel te zijn voor beesten dat helemaal niet in India wonen.

  Ik hoopte eerder dat ze het verhaal in grote lijnen zouden afmaken zoals het boek; de wolven komen Mowgli halen om de onrust tussen de wolvenhorde op te lossen. Deze zijn immers verdeeld na Shere Khan’s gestook.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Seppe

  Hij heeft inderdaad nog een tijdje in de bioscoop gedraaid (begin 2003), maar niet in zo veel zalen en ook niet zo lang omdat-ie, net als heel wat andere sequels, niet zo goed scoorde als de eerste.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Pieter

  Mmmm, binnenkort toch maar eens het originele boek lezen van Kipling (ben een grote fan van zijn “De Man die koning wilde worden”)

    /   Beantwoorden  / 
 5. Disneyfan

  Ik heb de film ook gezien, niet het beste van Disney, maar wel vermakelijk. Trouwens, beheerde niet nog een meisje de site, want de enige die het bijhoud is Seppe *bedankt Seppe voor de moeite die je erin steekt*! :)

    /   Beantwoorden  / 
 6. Seppe

  @Disneyfan: Niet één maar zelfs twee vrouwelijke collega’s! Juni is voor iedereen hier een drukke maand, maar daar komt binnenkort vast snel verandering in. Je merkt het vanzelf wel. ;)
  (PS: Leuk om te lezen dat het werk gewaardeerd wordt, daar doen we het voor.)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.