Animatiefilms op tv (4 juli – 10 juli)

Deze week maar liefst vijf animatiefilms op de buis. Ontdek hier welke. [update]

Trailers van of fragmentjes uit de films kun je onderaan in dit bericht terugvinden.

Zaterdag 4 juli
19.55u Monsters, Inc (SBS6)

Ongetwijfeld een van de bekendste animatiefilms van Pixar. In Monstropolis werken Mike en Sulley in de energiecentrale van de stad. De energie halen de monsters uit het geschreeuw van kinderen die ze laten schrikken. Wanneer een meisje per ongeluk in hun wereld terechtkomt, zullen de twee vrienden hun bestje pootje moeten voorzetten om het meisje terug naar haar eigen slaapkamer te brengen…

Maandag 6 juli
13.30u The Magic Roundabout (Canvas/Ketnet)

De allerkleinsten worden niet vergeten bij Ketnet. In De Magische Draaimolen komt een boze tovenaar na duizenden jaren per ongeluk vrij. Zijn plan? De planeet omtoveren in een ijswereld en de zon bevriezen. Zullen de dieren er op tijd in slagen om de aarde te redden uit de handen van de boosaardige tovenaar?

Dinsdag 7 juli
13.30u Casper’s Scare School (Canvas/Ketnet)

‘s Werelds vriendelijkste spookje moet terug naar de schoolbanken. Casper moet er leren hoe hij mensen de stuipen op het lijf kan jagen. Maar hij ontdekt op de school dat er een complot wordt gesmeed om de wereld te veroveren. Samen met zijn geestige kameraadjes wil Casper het plan absoluut verijdelen.

Woensdag 8 juli [update]
13.30u Hua Mulan (Canvas/Ketnet)

Het betreft blijkbaar niet de Disney-verfilming, maar een alternatieve, goedkopere versie van het klassieke verhaal over een aloude Chinese legende. Wanneer Mulan hoort dat haar oude vader opgeroepen wordt voor het leger, besluit ze om zich te vermommen als jongen en haar vaders plaats in te nemen.

Donderdag 9 juli
13.30u Barbie Rapunzel (Canvas/Ketnet)

Barbie kruipt in dit avontuur in de huid van het meisje met de langste en mooiste haren van de wereld. Opgesloten in een eenzame toren door een boze heks, wacht Rapunzel op de liefde van haar leven.

Zondag 5 juli [update]
01.55u Les Triplettes de Belleville (ARD)

Laat je niet afschrikken door een film op de Duitse zender, de prachtige animatiefilm van Sylvain Chomet bevat amper vijftig zinnetjes aan ondertiteling. De visuele parel met de prachtige soundtracks vertelt het verhaal van Champion, een eenzame jongen die opgroeit bij zijn grootmoeder. Wanneer hij op jonge leeftijd een fiets krijgt, heeft de jongeman nog maar één doel voor ogen: zijn naam alle eer aandoen en de Tour de France winnen.

Monsters, Inc

The Magic Roundabout

Casper’s Scare School

Mulan

Barbie Rapunzel

Les Triplettes de Belleville [update]

PS: Als we een film over het hoofd hebben gezien, aarzel dan niet om een reactie te plaatsen en dan vullen wij het lijstje meteen aan. Veel kijkplezier!

Lees ook:Animatiefilms op tv (11 – 17 april)
Lees ook:Vandaag op tv: het (kort)filmdebuut van Shaun
Lees ook:Animatiefilms op tv (11 juli – 17 juli)
Lees ook:Animatiefilms op tv (15 augustus – 21 augustus)
Lees ook:Animatiefilms op tv (1 augustus – 7 augustus)

4 reacties op “Animatiefilms op tv (4 juli – 10 juli)

 1. Titia

  He! In de nacht van zondag op maandag op de ARD: Les triplettes de Belleville om 1h 55. Volgens mij wordt er niet heel veel in gesproken?! (dus niet zo erg dat het op de ARD is). Enneh mijn ervaring met Mulan op Ketnet is dat ze niet de disney versie uitzenden maar een slechte versie die Hua Mulan heet. Maar ik hoop van niet! Groetjes, Titia

    /   Beantwoorden  / 
 2. Seppe

  Geweldig. Is er soms ook wel eens iets dat niet aan jouw argusogen ontsnapt? :) Ik pas het bericht zometeen even aan. Is die alternatieve Hua Mu Lan op Ketnet ook een animatiefilm? Even maar wat meer over opzoeken dan…

    /   Beantwoorden  / 
 3. Titia

  Als ik dinsdagavond thuis kom, is het eerste wat ik doe de tv gids uitpluizen :O Maar komende week ben ik 2,5 week op vakantie dus dan geen aanvullingen van mij :D Hua Mulan is ook een animatiefilm… verder weet ik er niet zoveel van. Ben benieuwd of je er iets over vindt. Dag!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Seppe

  Komt in orde. Blijkt een animatiefilm te zijn van een zekere Peter Pau. Geniet van je vakantie! ;)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.