Animatiefilms op tv (22 – 28 mei)

Blanke apen? Dieren die op jagers jagen? Vriendelijke spoken? Deze week mag je weer bekende tekenfilms verwachten, net als een aantal leuke computeranimaties.

Zaterdag 22 mei

12.00 – 13.30 Tarzan (Disney Channel) [BE]

Diep in de Afrikaanse jungle geeft een gorillamoeder een achtergelaten baby de naam ‘Tarzan’ en neemt hem aan als haar eigen zoon, ook al schuwt de leider, zilverrug Kerchak, dit ‘onbehaarde wonder’. Tarzan groeit op met zijn bijdehante apenvriendje Tuk en zijn neurotische kameraad, de olifant Tantor. Zo ontwikkelt hij alle instincten van een dier en leert hij alles over de jungle, terwijl hij razendsnel door de bomen zweeft en zwaait. Maar als plotseling zijn soortgenoten verschijnen, waaronder de beeldschone Jane, staan twee werelden op het punt één te worden. Met de prachtige muziek van Phil Collins die een Oscar kreeg voor You’ll Be In My Heart.

Zondag 23 mei

16.00 – 17.30 Recess: School’s Out / Het Speelplein: De Grote Vakantie (Disney Channel) [BE]

Het einde van het schooljaar is eindelijk in zicht en TJ Detweiler kijkt uit naar de zomer. Wanneer echter al zijn vrienden op kamp gaan, Mickey zanglessen gaat volgen en Spinelli nieuwe worsteltechnieken wil leren, is de verveling snel nabij. Tot TJ een duister plan op het spoor komt om alle zomervakanties af te schaffen: het krankzinnige ex-schoolhoofd, Dr. Benedict, wil een laserstraal gebruiken om het voortdurend winter te laten zijn. Deze grimmige bedreiging van nooit meer zomervakanties doet TJ besluiten al zijn vrienden te verzamelen en ook nog eens de krachten te bundelen met onverwachte bondgenoten zoals Juf Finster en de schoolstaf, om de schoolvakantie te redden. Al snel ontdekken TJ en zijn vrolijke benden dat er een held in elk van hen schuilt.

Maandag 24 mei

09.00 – 10.25 Casper (Ketnet/Canvas)

Hoewel het eenzame spookje Casper alleen op zoek is naar een vriendje om mee te spelen, jaagt hij tot zijn grote verdriet de mensen keer op keer de stuipen op het lijf. Totdat Kat in Caspers spookhuis Whipstaff Manor komt wonen. Haar excentrieke vader Dr. James Harvey, een ervaren ‘geesten therapeut’, is ingehuurd door de nieuwe eigenaars van het spookhuis, de onuitstaanbare Carrigan Crittenden en haar partner, Dibbs, om Casper en z’n drie ooms weg te jagen. Carrigan probeert werkelijk alles om de spoken te verdrijven en zo in het bezig van de schat van Whipstaff Manor te komen. Maar Caspers onverbeterlijke ooms, Stinky, Stretch en Fatso hebben hun eigen methoden om ongewenste gasten van zich af te schudden.

10.00 – 11.45 Pokémon 9: Pokémon Ranger and the Temple of the Sea (Disney XD) [NL]

Samen met zijn beste vriend Pikachu gaat Ash verder met zijn opdracht om ‘s werelds grootste Pokémon trainer te worden. Tijdens hun reis ontmoeten ze Lizabeth, die hen vertelt over de legende van de Watermensen, de Tempel van de Zee en de Zeekroon. Ze ontmoeten ook Pokémon Ranger Jackie, die op een geheime missie is om het ei van Manaphy (ook wel Prins van de Zee genoemd) te beschermen tegen The Phantom. Deze piraat is uit op de Zeekroon om over de wereld te kunnen heersen. Maar daarvoor moet hij eerst het ei van Manaphy vinden. Lizabeth, Ash en zijn vrienden helpen Jackie op zijn missie het ei terug te brengen naar de Tempel van de Zee. Daar zullen de mysterieuze krachten van Manaphy duidelijk worden.

13.25 – 14.45 Brother Bear (ARD)

In dit op oude mythen gebaseerde verhaal verandert de impulsieve jongen, Kenai, op magische wijze in een beer. Hij heeft geen andere keuze dan de wereld door de ogen van een ander te zien. Kenai kan niet meer met zijn mensenbroer communiceren en raakt daardoor bevriend met Koda, een onstuitbaar jong beertje. Voor hen begint een moedige reis waarin Kenai een aantal waardevolle levenslessen leert. Ze komen in een bos vol wilde dieren terecht, waaronder hilarische elandenbroers Sam en Moers, wollige mammoeten, rumoerige rammen en nog veel meer. Ook deze film, de op een na laatste handgetekende animatiefilm voor de heropleving met The Princess and the Frog, werd opgeluisterd met muziek van Phil Collins.

14.45 – 16.00 Over the Hedge (ARD)

Als oplichter RJ de Wasbeer betrapt wordt bij het stelen van voedsel van Vincent de Beer, redt hij zich uit de situatie door het onmogelijke te beloven: hij zal binnen een week een nieuwe lading voedsel regelen. Wanneer RJ de groep onschuldige dieren tegenkomt, ziet hij meteen een oplossing voor zijn probleem en overtuigt hen ervan dat de woonwijk een fantastische plek is, met een eindeloze hoeveelheid voedsel en van alle gemakken voorzien: er wordt eten voor de dieren buiten gezet in grote metalen bakken! En die tuinsproeiers, dat zijn toch net de fonteinen van het Bellagio Hotel in Vegas? Nadat de dieren onder leiding van RJ op koekjesjacht zijn geweest, zijn ze overtuigd. Verne, leider van de groep, blijft echter twijfelen, ook aan zijn leiderschap. Langzaam worden hij en RJ toch vriendjes en leren ze met hun nieuwe vreemde omgeving om te gaan – en hoe!

Vrijdag 28 mei

20.40 – 22.15 Open Season / Baas in Eigen Bos (VT4) [BE]

Het rimpelloze leventje van Boog, een tamme grizzlybeer, wordt ondersteboven gehaald als hij kennismaakt met Elliot, een broodmager hert met één hoorn. In het rustige stadje Timberline leidt Boog een idyllisch bestaan. Overdag is hij de ster van een natuurshow en ‘s avonds vindt hij geborgenheid in de garage van boswachter Beth die hem grootgebracht heeft. Als de paranoïde jager Shaw de stad binnenrijdt met Elliot op z’n motorkap gebonden, aarzelt Boog om tussenbeide te komen. Maar tegen beter weten in bevrijdt hij Elliot. Die wil daarna Boog op zijn beurt ‘bevrijden’ uit de garage. De situatie loopt uit de hand en het tweetal wordt ergens diep in het woud gedumpt, net op het moment dat het jachtseizoen gaat beginnen. Samen met de andere dieren in het bos zorgen ze ervoor dat er dit keer op de jagers gejaagd wordt.

(Met dank aan Titia voor de tips – Heb je zelf ook nog interessante animatiefilms gespot? Aarzel dan niet en stuur ons een virtueel briefje via [email protected])

Lees ook:Open Season 2: Nieuwe details en een minitrailer!
Lees ook:Eerste trailer voor Open Season 3
Lees ook:Open Season, open deur
Lees ook:Animatiefilms op tv (8 – 14 januari)
Lees ook:Eerste afbeeldingen uit Open Season 3

13 reacties op “Animatiefilms op tv (22 – 28 mei)

 1. Pieter

  Over The Hedge vond ik veruit de beste uit het rijtje.

    /   Beantwoorden  / 
  1. DragonMaster

   Serieus? Beter dan Tarzan?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rex

    Over the Hedge beter dan Tarzan??!! hahahah No way!!!
    Tarzan heeft onwijs veel diepgang en ziel… de relatie tussen Tarzan en zn moeder, en Jane. Dat ie iemand ontmoet die hetzelfde is als hem en alles wat ie kent en waarin ie leeft wilt opgeven voor haar…
    Damn.. Over the Hedge is echt een van de slechtste Dreamworks films… voorspelbare flauwe grappen (o.a. afgejat van Finding Nemo…) en simpele platte karakters… pfff

      /   Beantwoorden  / 
 2. Pieter

  Jep, eigenlijk vind ik Tarzan alleen goed omwille van de muziek. Voor de rest blijf ik dat maar een erg matige Disney vinden.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Sanjay

  Brother Bear en Over the Hedge ga ik wel kijken

    /   Beantwoorden  / 
 4. Lina

  Bij Disney Channel hoef je neit BE achter te zetten daar kun je NL & BE achterzetten want dat is gewoon het zelfde kanaal in beide landen!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Lina

  En trouwens zaterdag komt niet Tarzan maar Tarzan en Jane, die kwam net ook en zaterdag ochtend komt altijd de herhaling van vrijdag..:D

    /   Beantwoorden  / 
 6. Tünde

  Baas in Eigen Bos had ik een tijdje geleden voor de eerste keer gezien en die vond ik eigenlijk best leuk!

    /   Beantwoorden  / 
 7. Locall

  Tarzan en Brother Bear zijn toch wel erg goed…

  Lol… over the hedge beter dan Tarzan? haha

    /   Beantwoorden  / 
 8. Thijs

  Tarzan is awesome.. pech dat die damn phil collins
  er constant doorheen loopt te bleren XD

    /   Beantwoorden  / 
 9. Pieter

  Tarzan pretendeert een hartverwarmend verhaal te zijn, terwijl het niet meer is dan een computerspel met een te flauwe moraal om echt ontroerend te zijn. Over The Hedge pretendeert niets anders dan gewoon mensen te laten lachen, en daar zijn ze, wat mij betreft, in geslaagd.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Locall

   Tarzan pretendeert niets, het is ieder z’n mening, ik vind t een van de mooiste Disney films, met een hele volwassen boventoon en verbluffende animatie… Over The Hedge vond ik niet slecht, maar ook niet echt memorabel, en heeft de tand des tijds minder goed doorstaan dan Tarzan

     /   Beantwoorden  / 
 10. Vianerd

  lol ik weet nog vroeger vond ik Over The Hedge helemaal geweldig maar nou vind ik ‘m suf, sorry xD

  Ik wou wel Tarzan zien maar waarom nou weer in het Nederlands…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.