Animatiefilms op tv (30 oktober – 5 november)

De herfstvakantie zorgt ervoor dat er heel wat animatiefilms op tv draaien en ook Halloween heeft zo zijn griezelige invloed op het geanimeerde televisieprogramma. Ontdek in dit overzicht welke animatiefilms er deze week op tv draaien.

Zaterdag 30 oktober

09.00 – 10.05 Barbie: Fairytopia (Ketnet/Canvas)

Vlak achter de regenboog, in de wereld van Fairytopia, woont Elina, een prachtig bloemelfje dat zo graag vleugels wil hebben. Ze woont in een grote bloem in de Magische Weide, samen met Bibble, een rare maar lieve paardenbloempluis. Op een dag merkt Elina bij het wakker worden dat haar bloempluis ziek is en dat de elfjes met wie ze bevriend is, niet kunnen vliegen. Ze raapt al haar moed bijeen en gaat op reis naar Azura, een beschermfee die het probleem hopelijk kan oplossen. Onderweg ontmoet ze allerlei mensen die haar moed op de proef stellen en van wie ze de waarde van ware vriendschap leert. Maar kan een elfje zonder vleugels heel Fairytopia redden?

14.10 – 15.30 Pooh’s Heffalump Movie /
Poeh’s Lollifanten Film
(SBS 6) [NL]

Een rustige dag in het Honderd Bunder Bos wordt opgeschrikt door een vreemd geluid dat door de bomen klinkt: een geluid dat alleen maar een Lollifant kan zijn. Terwijl de anderen zich haasten om vallen te gaan zetten, gaat Roe het bos in en ontdekt hij een Lollifant die Lollie heet. Tot Roe’s grote verrassing zijn Lollifanten erg vriendelijk en willen ze graag spelen. Nadat hij Lollie heeft ontmoet, vraagt Roe zich af waarom Poeh en de anderen zo bang zijn voor Lollifanten en waarom Lollie zo bang is voor Roe’s vrienden. Als ze hebben gezien dat Roe en Lollie goede vriendne zijn geworden, realiseren Poeh, Knorretje, Teigetje en de anderen zich dat je helemaal niet bang hoeft te zijn voor Lollifanten.

15.30 – 17.05 The Proud Family Movie (Disney XD) [NL]

Penny Proud is bijna 16 jaar, maar haar vader Oscar behandelt haar nog steeds als een klein kind. Eerst mag ze van hem niet een van de danseresjes worden in de hiphopshow met haar favoriete rapper 15 Cent. En in plaats van haar zestiende verjaardag met een groot feest te vieren, moet ze met haar familie mee op een saaie vakantie naar een tropisch eiland. Tot ze merkt dat het eiland eigenlijk vol mysterie is. De gemene Dr Carver heeft hen daarheen gelokt om een geheime formule van haar vader te stelen. Zo hoopt hij de wereld over te nemen. Maar dat is natuurlijk buiten Penny en haar vrienden gerekend.

20.00 – 21.50 Shrek the Third (SBS 6) [NL]

Maak je borst maar nat voor het derde deel van Shrek, want het sprookje dat nooit eerder is verteld, gaat verder in deze splinternieuwe, hilarische komedie van koninklijke proporties. Als zijn schoonvader plotseling ziek wordt, begint Shrek samen met Ezel en Gelaarsde Kat aan een nieuw, wervelend avontuur om de rechtmatige troonopvolger te vinden. Iedereen is weer van de partij, samen met Merlijn die op magisch gebied de weg kwijt is, de onhandige Arthur, een bende geëmancipeerde prinsessen en enkele onverwachte nieuwkomers. Alleen in de wereld van Shrek leeft iedereen nog lang en vrolijk.

Zondag 31 oktober

09.00 – 10.10 Inspector Gadget’s Biggest Escape Ever (Ketnet/Canvas)

De maffe agent, Inspector Gadget is terug. Compleet met al zijn handige snufjes is hij tijdens dit geweldige avotuur stunteliger dan ooit. Penny is inmiddels zestien, maar ze is nog net zo dol op haar oom als vroeger. En haar hond Brein is nog steeds slimmer dan Gadget ooit zal worden. Samen helpen ze Gadget de stad te beschermen tegen de gemene Dokter Claw. Dit is niet altijd even makkelijk, want ze hebben hun handen ook al vol aan de verwarde burgemeester van het stadje… Er is een prehistorisch ei gevonden van een vliegende reuzenhagedis. De burgemeester wil het ei gebruiken om toeristen te trekken. Dokter Claw heeft hele andere plannen met het ei: hij wil het hebben om de wereld te veroveren. Inspector Gadget heeft er een hele klus aan om het ei te beschermen. Als het ei ook nog uitkomt, moet hij alles in het werk stellen om de stad en zichzelf te redden…

12.55 – 14.40 Recess: Taking the Fifth Grade
(Disney XD) [NL]

De eeuwige vierdejaars zijn eindelijk afgestuurd. Dit is het begin van een nieuw schooljaar voor alle kinderen. De groep is laaiend enthousiast, maar dat enthousiasme maakt snel plaats voor ontgoocheling wanneer ze merken dat er heel wat zaken anders zijn. Zo zijn er enkele onaangenaame verrassingen zoals: geen pizza meer, geen speelplein en geen kastjes voor hun spullen. Dat hun nieuwe leraar de norse Miss Finster blijkt te zijn, is ook al geen verbetering. Het wordt allemaal te veel voor TJ, maar hij is vastbesloten om een manier te vinden om op te komen voor hun belangen en zo de school waar ze van houden, te verbeteren. De vrienden halen het beste in elkaar naar boven en ze zullen samen moeten werken als ze wat willen veranderen.

15.30 – 16.40 Corpse Bride (Ned 3)

De animatiefilm speelt zich af in een 19e-eeuws Europees dorpje en vertelt het bizarre verhaal van Victor. Aan de vooravond van zijn gearrangeerde huwelijk neemt de jonge man per ongeluk de mysterieuze Corpse Bride tot zijn vrouw en wordt hij afgevoerd naar de onderwereld. Zijn echte bruid, Victoria, blijft troosteloos achter in het land van de levenden. Hoewel het er in het land van de doden heel wat kleurrijker aan toegaat dan hij met zijn strenge opvoeding ooit voor mogelijk had gehouden, ontdekt Victor dat niets in deze wereld, of de volgende, hem van zijn enige, echte liefde kan weghouden.

.

20.20 – 20.50 Mutant Pumpkins from Outer Space (2BE) [BE]

Deze spin-off van Monsters vs Aliens brengt de monsterlijke personages uit de animatiefilm weer bij elkaar. Susan en haar collega-monsters keren terug naar het ouderlijk huis van Susan, net op tijd voor de halloweenfeestjes. Terwijl ze tijd doorbrengt met haar ouders, gaan de andere monsters van deur tot deur om een hoop snoep te verzamelen. Tot ze merken dat de uitgeholde pompoenen niet zomaar bij de versiering horen, maar stiekem gemuteerde aliens zijn die op de lekkernij uit zijn van de kinderen…

.

20.50 – 21.15 Scared Shrekless (2BE) [BE]

Scared Shrekless is, na de kerstspecial Shrek the Halls (2007) een nieuwe spin-off rond Shrek, Donkey, Puss in Boots en de andere personages uit de Shrek-films. Halloween staat centraal in deze korte animatiefilm en Shrek daagt zijn vrienden uit om elkaar de spannendste verhalen te vertellen. Omdat niemand echt bang wordt van verhaaltjes rond de open haard, besluiten ze een stapje verder te gaan. Om het allemaal wat griezeliger te maken, trekken ze naar het verlaten kasteel van Lord Farquaad om daar de nacht door te brengen.

.

Maandag 1 november

09.00 – 10.30 Casper (Ketnet/Canvas)

Hoewel het eenzame spookje Casper alleen op zoek is naar een vriendje om mee te spelen, jaagt hij tot zijn grote verdriet de mensen keer op keer de stuipen op het lijf. Totdat Kat in Caspers spookhuis Whipstaff Manor komt wonen. Haar excentrieke vader Dr. James Harvey, een ervaren ‘geesten therapeut’, is ingehuurd door de nieuwe eigenaars van het spookhuis, de onuitstaanbare Carrigan Crittenden en haar partner, Dibbs, om Casper en z’n drie ooms weg te jagen. Carrigan probeert werkelijk alles om de spoken te verdrijven en zo in het bezig van de schat van Whipstaff Manor te komen. Maar Caspers onverbeterlijke ooms, Stinky, Stretch en Fatso hebben hun eigen methoden om ongewenste gasten van zich af te schudden.

Dinsdag 2 november

09.00 – 10.15 Barbie as Rapunzel (Ketnet/Canvas)

Heel lang geleden, in een tijd van magie en draken, leefde een meisje dat Rapunzel heette. Zij had het mooiste haar ter wereld. Maar het leven van Rapunzel was verre van gelukkig. Ze leefde als dienstmeisje van Gothel, een jaloerse sluwe heks, die Rapunzel ver weg gevangen hield in een verboden bos met een enorme glazen wand, bewaakt door de draak Hugo. Maar door het lot ontdekt Rapunzel een magische verfkwast. Dit resulteert in een reis waarin misleidingen boven water komen, en er vrede komt tussen twee ruziënde koninkrijken. Vindt Rapunzel uiteindelijk het ultieme geluk met Prins Stefan? En heeft de vriendelijke draak Penelope daar iets mee te maken?

Woensdag 3 november

12.55 – 14.35 Back to Gaya (Disney XD) [NL]

De slimme uitvinder Boo, de niet al te snuggere Zino en pinses Alanta beleven allerlei avonturen in hun land Gaya. Ze moeten het altijd opnemen tegen drie ontzettend vervelende klieren: Galger, Bramph en Zeck, die samen die ‘Snurks’ genoemd worden.

Alles loopt flink uit de hand wanneer een doorgedraaide professor de hele club van hun land Gaya naar de mensenwereld ontvoert. Dit is het begin van een maffe en spectaculaire reis voor deze bijzondere minimensjes. Zullen ze zich een weg door de onbekende wereld kunnen banen om de weg terug naar Gaya te vinden?

Donderdag 4 november

09.00 – 10.15 Barbie as the Princess and the Pauper /
De Prinses en de Bedelaar
(Ketnet/Canvas)

In haar eerste animatiemusical komt Barbie tot leven in een moderne bewerking van het klassieke verhaal over persoonsverwarring en de kracht van vriendschap. Gebaseerd op het verhaal van Mark Twain speelt Barbie in De Prinses en de Bedelaar een spannende dubbelrol als de prinses en het arme dorpsmeisje, dat als twee druppels water op haar lijkt. De levens van de twee meisjes kruisen elkaar als prinses Anneliese wordt ontvoerd en Erika, haar dubbelgangster, moet proberen haar te redden. Kan Erika net doen alsof ze een heuse prinses is en lukt het haar de slechterik Preminger te verslaan? En hoe loopt het af met de knappe koning Dominick?

Vrijdag 5 november

09.00 – 10.15 Casper’s Scare School (Ketnet/Canvas)

’s Werelds vriendelijkste spookje moet terug naar de schoolbanken. Wanneer Kibosh, de leider van de geesten, merkt dat Casper niet angstaanjagend genoeg is, stuurt hij hem naar de Griezelschool. Casper moet er leren hoe hij mensen de stuipen op het lijf kan jagen. Daar wordt hij al snel vriendjes met Ra, een jonge mummie met ingewikkelde problemen, en Mantha, een zombiemeisje dat het niet altijd even makkelijk vindt om zichzelf bijeen te houden. Op school ontdekt Casper dat er een complot wordt gesmeed om de wereld te veroveren. Samen met zijn geestige kameraadjes wil Casper het plan absoluut verijdelen. Zullen de spookjes het gemene schoolhoofd tegen kunnen houden?

(Met dank aan Titia en Kenny voor de tips)

Heb je zelf ook nog interessante animatiefilms gespot? Aarzel dan niet en stuur ons een virtueel briefje via [email protected].

Lees ook:Animatiefilms op tv (11 – 17 april)
Lees ook:Animatiefilms op tv (4 juli – 10 juli)
Lees ook:Animatiefilms op tv (8 – 14 augustus)
Lees ook:Animatiefilms op tv (15 augustus – 21 augustus)
Lees ook:Vandaag op tv: het (kort)filmdebuut van Shaun

Eén reactie op “Animatiefilms op tv (30 oktober – 5 november)

  1. kenny

    graag gedaan :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.