Animatiefilms op tv (5 – 11 maart)

Vriendelijke spoken, ontsnapte dieren, meisjes met lange haren, avontuurlijke eenden, heldhaftige spionnes en magische elfjes. Ontdek in dit nieuwe overzicht welke animatiefilms er deze week op tv draaien.

Zaterdag 5 maart

08.30 – 10.00 Casper’s Haunted Christmas (Disney Channel)

Koning Kibosh, de heerser van de spokenwereld, vindt dat Casper minstens een persoon moet laten schrikken voor kerstdag. Als hij daar niet slaagt, wordt hij verbannen. Het vriendelijke spookje trekt naar Massachusetts waar hij kennismaakt met de Jollymore-familie. Omdat de brave Casper het moeilijk vindt om iemand te laten schrikken, doen zijn vrienden een beroep op Caspers neefje Spooky. Hij lijkt als twee druppels water op Casper en heeft wellicht geen probleem om de missie uit te voeren…

.

20.00 – 21.30 Madagascar: Escape 2 Africa (SBS 6)

De ontsnapte dieren uit de New Yorkse dierentuin willen nog steeds terug naar huis, dit keer in een oud neergestort vliegtuig dat de pinguïns zogenaamd hebben gerepareerd. Eenmaal in de lucht, gaat het helemaal mis en komen ze terecht in een wildreservaat in Afrika. Hier komen de dieren – die in de dierentuin zijn opgegroeid – voor het eerst hun soortgenoten in het wild tegen. De vier ontdekken al gauw de verschillen tussen de jungle en de Afrikaanse vlaktes. Afrika lijkt fantastisch, maar is het leuker dan hun vertrouwde plekje in Central Park?
.

Zondag 6 maart

08.30 – 10.00 The Proud Family Movie (Disney Channel)

Penny Proud is bijna 16 jaar, maar haar vader Oscar behandelt haar nog steeds als een klein kind. Eerst mag ze van hem niet een van de danseresjes worden in de hiphopshow met haar favoriete rapper 15 Cent. En in plaats van haar zestiende verjaardag met een groot feest te vieren, moet ze met haar familie mee op een saaie vakantie naar een tropisch eiland. Tot ze merkt dat het eiland eigenlijk vol mysterie is. De gemene Dr Carver heeft hen daarheen gelokt om een geheime formule van haar vader te stelen. Zo hoopt hij de wereld over te nemen. Maar dat is natuurlijk buiten Penny en haar vrienden gerekend.

09.00 – 10.20 Barbie as Rapunzel (Ketnet/Canvas)

Heel lang geleden, in een tijd van magie en draken, leefde een meisje dat Rapunzel heette. Zij had het mooiste haar ter wereld. Maar het leven van Rapunzel was verre van gelukkig. Ze leefde als dienstmeisje van Gothel, een jaloerse sluwe heks, die Rapunzel ver weg gevangen hield in een verboden bos met een enorme glazen wand, bewaakt door de draak Hugo. Maar door het lot ontdekt Rapunzel een magische verfkwast. Dit resulteert in een reis waarin misleidingen boven water komen, en er vrede komt tussen twee ruziënde koninkrijken. Vindt Rapunzel uiteindelijk het ultieme geluk met Prins Stefan? En heeft de vriendelijke draak Penelope daar iets mee te maken?

15.30 – 17.00 Casper’s Haunted Christmas (Disney Channel)

Zie beschrijving bovenaan van zaterdag.

Maandag 7 maart

08.30 – 10.05 DuckTales: Treasure of the Lost Lamp /
Het Geheim van de Wonderlamp
(Disney Channel)

Spring op een kameel, pak een landkaart en bereid je voor op een avontuur vol actie en plezier met je favoriete gevleugelde vrienden, Oom Dagobert, Kwik, Kwek, Kwak en Lizzy. Ga met het DuckTales-team mee op trektocht door de woestijn in een onbevreesde zoektocht naar de legendarische schat van Collie Baba. Het wordt steeds spannender als ze dichter bij de beroemde buit komen met de kwaadaardige tovenaar Merlock op hun hielen. Maar als de moedige eenden de schat vinden, hebben ze niet in de gaten dat er tussen de kostbare juwelen een wonderlamp ligt… waarin een nogal gekke geest zit die wensen in vervulling kan laten gaan.

09.00 – 10.30 Casper: A Spirited Beginning (Ketnet/Canvas)

In deze mix van animatie en echte acteurs beleeft het vriendelijkste spookje van de wereld een nieuwe avontuur. Casper is terug en hij is op de vlucht voor de gemene Kibosh, zijn assistent Snivel en het verschrikkelijke Ghostly Trio: Stretch, Stinkie en Fatso. Gelukkig leert Casper een nieuwe vriend kennen. Samen ontdekken ze dat de magische krachten van de kleine geest wel eens voldoende zouden kunnen zijn om een heel dorp van de ondergang te redden. En misschien zorgt het vriendelijke spookje er ook wel voor dat een vader en zijn zoon weer herenigd worden?

Dinsdag 8 maart

08.30 – 10.05 The Three Musketeers (Disney Channel)

De vrienden Mickey, Donald en Goofy zijn eenvoudige conciërges die als grote droom hebben dat ze musketier willen worden. Hun levens worden overhoop gehaald als Boris Boef, de leider van de musketiers, en zijn boosaardige luitenant Clarabelle hen gebruiken voor een complot om het koninkrijk van prinses Minnie te ontdoen – de enige muis die tussen Boris Boef en de troon staat. Mickey, Donald en Goofy zien er misschien niet uit als helden, maar ze hebben wel een verrassing in petto voor Boris Boef. Gesterkt door teamwerk en vriendschap leren ze al snel dat ze alles kunnen bereiken door samen te werken. Het is ‘all for fun and fun for all’.

09.00 – 10.10 Dennis the Menace in Cruise Control (Ketnet/Canvas)

Dennis Mitchell is nou niet bepaald de ideale zoon. De ouders van Dennis weten soms niet meer wat ze met hun dolle zoon aanmoeten. Hij zit altijd vol energie, is erg blij en wild, maar vooral erg nieuwsgierig. Hierdoor komt hij altijd in de problemen terecht, ook al doet hij het niet (altijd) expres. In dit geanimeerde avontuur gaat Dennis samen met zijn ouder op vakantie op een cruiseschip. Natuurlijk kan hij het niet laten om ook op de boot alle mogelijk kwajongensstreken uit te halen. Tijdens zijn doldwaze streken ontdekt hij een complot waarin twee gemene dieven een rijke prinses willen hypnotiseren om zo haar waardevolle ring te kunnen stelen…

Woensdag 9 maart

08.30 – 10.00 Tinker Bell (Disney Channel)

Reis af naar de geheime wereld van Pixie Hollow en hoor Tinkerbell voor de eerste keer spreken terwijl het verhaal van Disneys bekendste elfje eindelijk wordt onthuld in de gloednieuwe animatiefilm Tinker Bell. Heb je je ooit afgevraagd waar de natuur haar gloed vandaan haalt, wie de natuur licht en kleur geeft terwijl de seizoenen komen en gaan? Ga een land vol avontuur en mysterie binnen als Tinkerbell en haar vier beste vriendinnen winter in lente veranderen. Ze leren, met de kracht van geloof, vertrouwen en een klein beetje elfenstof, hoe belangrijk het is om trouw aan jezelf te blijven. Tinker Bell eert het geliefde elfje en haar eerste animatiefilm, boordevol plezier en fantasie.

09.00 – 10.10 Barbie: Fairytopia (Ketnet/Canvas)

Vlak achter de regenboog, in de wereld van Fairytopia, woont Elina, een prachtig bloemelfje dat zo graag vleugels wil hebben. Ze woont in een grote bloem in de Magische Weide, samen met Bibble, een rare maar lieve paardenbloempluis. Op een dag merkt Elina bij het wakker worden dat haar bloempluis ziek is en dat de elfjes met wie ze bevriend is, niet kunnen vliegen. Ze raapt al haar moed bijeen en gaat op reis naar Azura, een beschermfee die het probleem hopelijk kan oplossen. Onderweg ontmoet ze allerlei mensen die haar moed op de proef stellen en van wie ze de waarde van ware vriendschap leert. Maar kan een elfje zonder vleugels heel Fairytopia redden?

09.55 – 11.05 Totally Spies! The Movie (Disney XD) [NL]

Sam, Clover en Alex zijn nog maar net aangekomen op hun nieuwe school als ze gerekruteerd worden door WOOHP, een ultrageheime organisatie die van plan is om internationale spionnen van ze te maken. Na een heftige training worden de meiden door Jerry, de baas van WOOHP, op hun eerste missie gestuurd: het oplossen van de mysterieuze verdwijningen door heel Los Angeles. De Spies hebben snel door dat ze te maken hebben met een vreemde machine die mensen compleet transformeert volgens een bizar schoonheidsideaal. Worstelend met hun leven als scholieren en hun nieuwe, geheime identiteit moeten ze uit zien te vinden wie er achter dit mysterie zit.

11.05 – 12.05 Totally Spies! The Movie (Disney XD) [NL]

Zie beschrijving hierboven.

Donderdag 10 maart

09.00 – 10.10 Inspector Gadget’s Last Case: Claw’s Revenge (Ketnet/Canvas)

Wanneer de onhandige Inspector Gadget per ongeluk een bankoverval verijdelt van een van de handlangers van de gemene Dr. Claw, zint de misdadiger op wraak. Hij bedenkt een sluw plan en doet zich stiekem voor als superheld Devon Debonair. Zo hoopt hij Inspector Gadget overbodig te maken en hem voor eens en voor altijd uit te schakelen. Als Gadget zijn trouwe wagen aan de kant schuift voor een hipper model, begaat hij de ene stommiteit na de andere. Gelukkig is zijn pientere nichtje Penny er nog om de inspecteur een handje te helpen.

Vrijdag 11 maart

09.00 – 10.20 Casper’s Scare School (Ketnet/Canvas)

’s Werelds vriendelijkste spookje moet terug naar de schoolbanken. Wanneer Kibosh, de leider van de geesten, merkt dat Casper niet angstaanjagend genoeg is, stuurt hij hem naar de Griezelschool. Casper moet er leren hoe hij mensen de stuipen op het lijf kan jagen. Daar wordt hij al snel vriendjes met Ra, een jonge mummie met ingewikkelde problemen, en Mantha, een zombiemeisje dat het niet altijd even makkelijk vindt om zichzelf bijeen te houden. Op school ontdekt Casper dat er een complot wordt gesmeed om de wereld te veroveren. Samen met zijn geestige kameraadjes wil Casper het plan absoluut verijdelen. Zullen de spookjes het gemene schoolhoofd tegen kunnen houden?

12.50 – 14.05 Pokémon 12: Arceus and the Jewel of Life (Disney XD) [NL]

Ash en zijn vrienden komen aan in het oude stadje Michina Town, dat er op het eerste gezicht vredig uitziet. Tot Pikachu en Piplup door een draaikolk opgeslokt worden. Het meisje Sheena arriveert en doet er alles aan om Dialga zo ver te krijgen dat deze hen redt. Maar dan vertelt Kevin, een vriend van Sheena, dat door het gevecht tussen Dialga en Palkia in het stadje Alamos de legendarische Arceus wakker geworden is. Sheena vertelt hen dat één van haar voorvaders Arceus bedrogen heeft, en dat zij hoopt zijn fout te kunnen herstellen. Als vervolgens Dialga slachtoffer wordt van de draaikolk die veroorzaakt is door Arceus, vraagt Sheena Palkia of hij Dialga redden wil. Giratina krijgt hier lucht van, en de drie zetten hun gevecht voort. Sheena zorgt ervoor dat de drie de strijdbijl begraven, maar ondertussen is Arceus begonnen met het vernietigen van Michina Town. De drie beschermen het stadje, maar de vrienden zullen terug naar het verleden moeten om de Jewel of Life te vinden.

(Met dank aan Titia voor de tips)

Heb je zelf ook nog interessante animatiefilms gespot? Aarzel dan niet en stuur ons een virtueel briefje via [email protected].

Lees ook:Animatiefilms op tv (11 – 17 april)
Lees ook:Animatiefilms op tv (4 juli – 10 juli)
Lees ook:Animatiefilms op tv (15 augustus – 21 augustus)
Lees ook:Animatiefilms op tv (8 – 14 augustus)
Lees ook:Animatiefilms op tv (8 – 14 januari)

2 reacties op “Animatiefilms op tv (5 – 11 maart)

  1. Tom

    Weinig speciaals voor de verandering.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Lisa

    ALlemaal leuk! alleen TS the movei viel tegen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.