Strijdlustige blik op The Legend of Korra

Werp een eerste blik op Korra, het strijdlustige hoofdpersonage uit de nieuwe Avatar-tekenfilmserie die The Last Airbender: The Legend of Korra heet.

The Legend of Korra is de opvolger van Avatar: The Last Airbender. De spin-off speelt zich zeventig jaar na het eerste verhaal af en draait om Korra, de nieuwe Avatar. Een nieuwe promotieafbeelding voor de serie laat voor het eerst het gezicht van Korra zien, en het is een hele geruststelling dat ze er niet zo uitziet.

Wall Street Journal sprak met Michael DiMartino en Bryan Konietzko, de makers van de tekenfilmserie. Je vindt het volledige (Engelstalige) interview hier, maar onderaan vind je alvast een vertaalde samenvatting met enkele nieuwe details.

De personages zijn allemaal iets ouder. Korra is zestien en dus ouder dan Aang was in de eerste serie. Korra is een onbevreesde en strijdlustige meid van de waterstam. Ze is sterk, koppig en deinst niet terug voor een gevecht. Integendeel, soms begint ze er zelf een. Eigenlijk is ze precies het tegenovergestelde van de vredevolle Aang. Zo belandt ze in heel wat situaties waar Aang nooit in verzeild zou zijn geraakt. Toch is ze best grappig en kan ze ook charmant en kwetsbaar zijn, omdat ze nog steeds moet groeien en uitzoeken hoe alles in elkaar zit.

De nieuwe vijand staat aan het hoofd van de revolutie tegen mensen die elementen manipuleren. Een angstaanjagende man en een geduchte tegenstander voor Korra. Verder vertelden de makers ook dat ze erg graag een animatiefilm zouden maken rond de serie. Het is zeker iets waar ze naar uitkijken, want zelf beschouwen ze zich als “filmmensen die voor tv werken”.

Op de vraag wat er nou precies met de moeder van Zuko is gebeurd, antwoordde DiMartino: “Die vraag wordt op een of andere manier beantwoord, maar niet noodzakelijk in de serie.” Dat klinkt als een mogelijke hint naar een nieuwe spin-off, of naar een aanvulling in de vorm van een strip of een ander medium.

Hoewel eerder werd aangekondigd dat de serie dit jaar op tv zou verschijnen, wordt The Legend of Korra pas in 2012 op Nickelodeon verwacht. Een troost is wel dat de er in plaats van 12, meteen 26 afleveringen verschijnen. Alle verhalen van de eerste twaalf episodes zijn geschreven en worden op dit moment geanimeerd. De stemacteurs werden gekozen en de dialogen werden opgenomen: Janet Varney (Korra), Kiernan Shipka (Jinora), Daniel Dae Kim (Hiroshi Sato), David Faustino (Mako), Seychelle Gabriel (Asami), Lance Henriksen (Lieutenant), P.J. Byrne (Bolin) en JK Simmons (Tenzin).

Update 24 juli 2011: Bekijk de eerste trailer voor The Legend of Korra

Afbeeldingen uit The Legend of Korra (tweede komt uit vorig bericht)

(Via WSJ, met dank aan Martijn en Lize voor de tips)

Lees ook:Knappe trailer voor The Legend of Korra
Lees ook:Nieuwe trailer voor The Legend of Korra
Lees ook:De nieuwe Avatar-serie: The Legend of Korra
Lees ook:Vier clips uit Avatar: The Legend of Korra
Lees ook:Jeugdige clip uit The Legend of Korra

6 reacties op “Strijdlustige blik op The Legend of Korra

 1. peter

  eindelijk meer bekendheid hier over
  ben blij dat het een vrouw is in plaats van die eeuwige stoeren jongens

    /   Beantwoorden  / 
 2. Mohegan

  Ik wist niet eens dat ze een nieuwe avatar serie aan het maken waren! Ben benieuwd, het is interessant dat een meisje nu de hoofdrol speelt Ben benieuwd of er af en toe ook verwezen wordt naar oude personages.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Ja. Maar aangezien deze serie zich 70 jaar later afspeelt, zal dat in verschillende vormen zijn. Zo maakt Korra o.a. kennis met Tenzin, de zoon van de vorige avatar Aang.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Dewi

  26 afleveringen!! Jeey!! :D

    /   Beantwoorden  / 
 4. TAZ

  alleen jammer dat het uitzenden van de afleveringen op nickelodeon met een jaartje is uitgesteld.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.