Eerste aflevering van Michel online

Bekijk de leuke aflevering van de serie over een gek, vogelvretend wezentje.

Michel is een monstertje met vier ogen en een vreemde eetlust (vooral vogels zijn niet veilig voor de kleine veelvraat). Hij is ook het bijzondere hoofdpersonage uit de gelijknamige tekenfilmserie.

De 26-delige reeks, geregisseerd door Dewi Noiry, Pauline Pinson en Ivan Rabbiosi, wordt uitgezonden op Canal+ en is het werk van Folimage. Dat is de bekende, Franse animatiestudio die begin dit jaar nog een Oscarnominatie kreeg voor de stijlvolle tekenfilm A Cat in Paris (Une vie de chat).

De eerste aflevering werd afgelopen week in zijn geheel online geplaatst. Zonder ondertitels, maar zelfs als je niet veel Frans kent is het verhaal eenvoudig te volgen. Het is nou eenmaal een kinderserie en bovendien spreekt de prettig getekende animatie voor zich.

In de episode Le Tartomatik (de ‘taartomaat’) maakt de vader van Michel een vreemde machine. De uitvinding is een grote hulp in het huishouden en Michels drukke vader gebruikt hem zelfs als vervanger om met Michel te spelen. Die vindt de robot drie keer niks, maar dat verandert als hij de voordelen ontdekt van de Tartomatik. Zeker wanneer hij de robot in plaats van zijn vader meeneemt naar een ouderavond.

Eerste aflevering van Michel – Le Tartomatik

Lees ook:Nieuwe Morph online
Lees ook:Droomregisseur Michel Gondry maakt een animatiefilm
Lees ook:Hertzfeldts Simpsons
Lees ook:Korte animatiefilm: Sensology
Lees ook:Bekijk Dexter Early Cuts aflevering 2: Gene Marshall

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.