Nieuwe animaties voor Nickelodeon

De bekende zender werkt aan een handvol nieuwe animatieseries.

The Legend of Korra was een succes en binnenkort gaat de nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles-serie in première op Nickelodeon. Maar de concurrentie met andere netwerken (zoals Disney Channel) is groot en dus wordt er achter de schermen aan een aantal nieuwe programma’s gewerkt.

De zender heeft onlangs groen licht gegeven aan veertien nieuwe projecten, bestaande uit tv-series, tv-films en pilots. De live-actionprogramma’s laten we achterwege, maar in dit bericht vind je wel een opsomming van vijf nieuwe animaties. Het gaat om drie series die al in productie zijn en twee verse pilots (testafleveringen voor wat later, na goedkeuring, een volledige reeks kan worden).

Series die in productie zijn:

Monsters vs. Aliens – Zoals eerder werd aangekondigd, werkt de zender samen met DreamWorks Animation om de buitenaardse personages uit de bioscoopfilm Monsters vs. Aliens ook op het kleine scherm tot leven te brengen. Met computeranimatie worden 26 afleveringen gemaakt waarin de monsters te maken krijgen met gemene aliens.

Sanjay & Craig – Een ‘klassiek’ verhaal over een jongen en een slang. De serie volgt de avonturen van de twee vrienden die het coolste en meest rebelse duo van de buurt willen worden. De serie bevat twintig afleveringen, wordt gemaakt met handgetekende animatie en is een creatie van Jim Dirschberger, Jay Howell en Andreas Trolf.

Monty and Norville – De serie, die op een erg jonge doelgroep mikt, draait om de belevenissen van de vijfjarige trol Monty en zijn drakenvriend Norville. Met de hulp van de kijkers thuis kan Monty een toverstaf gebruiken die ongelofelijke dingen kan, zolang hij de juiste woorden gebruikt. Monty and Norville werd bedacht door Adam Peltzman en is bedoeld om kinderen nieuwe woorden aan te leren.

Series waarvan een pilot wordt gemaakt:

Blaze and the Monster Machines – Met computeranimatie komen de achtjarige jongen AJ en zijn monstertruck Blaze tot leven. Samen met hun vriendin Maddie nemen ze het op tegen aartsvijand Crusher en een heleboel andere trucks. De serie mikt op een jonge doelgroep en werd bedacht door Jeff Borkin (schrijver Team Umizoomi, Little Einsteins) en Ellen Martin (producent Bubble Guppies, The Backyardigans).

Bad Seeds – Een nieuwe reeks van Carl Greenblatt (bedenker Chowder, schrijver SpongeBob SquarePants) waarin een goede vogel centraal staat. Hij omringt zich met slechte vrienden maar beleeft hierdoor wel een geweldige tijd.

(Via THR – De afbeelding bovenaan in dit bericht kom naar verluidt uit de pilot van Bad Seeds-pilot. Het andere plaatjes komt uit de bioscoopfilm Monsters vs. Aliens)

Lees ook:Trailer Monsters vs Aliens-serie
Lees ook:Officiele trailer Monsters vs Aliens
Lees ook:Bootleg trailer Monsters vs. Aliens verschenen
Lees ook:Groen licht voor Monsters vs Aliens-serie
Lees ook:Nickelodeon zoekt (jouw) nieuwe ideeën

11 reacties op “Nieuwe animaties voor Nickelodeon

 1. Erik Butter

  Ik denk dat Spongebob nog niet met pensioen kan als ik het zo zie

    /   Beantwoorden  / 
 2. DragonMaster

  Die laatste, Bad Seeds, klinkt wel geinig. Sanjay & Craig ook. Tof dat 2D animatie in elk geval nog steeds een kans krijgt!

    /   Beantwoorden  / 
 3. TAZ

  nou ik heb gelezen dat ze ook nog volop bezig zijn met nieuwe afleveringen van spongebob squarepants dus dat komt wel goed waarschijnlijk.

    /   Beantwoorden  / 
  1. poppie

   ja maar ik denk dat ze doorgaan tot 2014 wand dan komt de nieuwe spongefilm uit,

     /   Beantwoorden  / 
   1. Erik Butter

    Tot 2015 van wat ik gelezen heb…
    Tijd dat ze nieuw leven in Ren & Stimpy blazen
    of de rechten aan John K terug geven! Maargoed weinig kans dat ze dat doen natuurlijk…

      /   Beantwoorden  / 
    1. poppie

     tot 2015 zucht de laatste afleveringen hebben geen goede verhalen meer maar van mij mag ie wel stoppen maar ik weet niet hoe het met de fans is

       /   Beantwoorden  / 
 4. poppie

  geen van deze ideeën spreken me aan

    /   Beantwoorden  / 
 5. Locall

  van Monsters vs Aliens was ik allang vergeten dat die bestond, zit iemand op een serie hiervan te wachten?

    /   Beantwoorden  / 
  1. poppie

   mij wel maar ik hoop dat ze de humor van de film houden en geen flauwe humor als the pinguins en kung fu panda

     /   Beantwoorden  / 
 6. peter

  ik zie wel hoe het word.
  heb het meest zin in monsters vs aliens.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Roel

  Monsters vs Aliens is wel de leukste uit dit rijtje, vind ik. Die andere zooi klinkt een beetje smakeloos. We zien wel, ik kijk dit soort dingen toch niet vaak.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.