Preview Clarence

Eerste beelden uit Cartoon Networks nieuwe serie.

Op Comic-Con in San Diego pakte de Amerikaanse zender Cartoon Network uit met een aantal nieuwe reeksen. Een daarvan was Clarence, een animatieserie die bedacht werd door Skyler Page.

Hij studeerde enkele jaren geleden af aan CalArts. Zijn tweedejaarsfilm Crater Face werd een internethit en hij kon meteen aan de slag bij Cartoon Network als storyboard artist voor de tekenfilmserie Adventure Time with Finn and Jake. Daarnaast werkte hij ook aan zijn eigen reeks, die eind december 2012 groen licht kreeg. Het eerste seizoen verschijnt dit jaar op de buis en bevat twaalf afleveringen van vijftien minuten.

De animatieserie draait om de achtjarige Clarence: een enthousiaste, optimistische, ietwat vreemde, volslanke jongen die een beetje lispelt. Dat houdt hem echter niet tegen om tijdens zijn jeugd de wildste avonturen te beleven.

Wat de nieuwe reeks onderscheidt van de andere animatieseries, is dat Clarence volgens de maker weinig fantasie bevat en de avonturen gebaseerd zijn op zijn eigen jeugd, “maar dan grappiger en minder ongelukkig”. Onderaan in dit bericht kun je een eerste voorsmaakje bekijken. Het gaat om een fragment uit de pilot, waarin Clarence voor het eerst naar zijn nieuwe school gaat en probeert om vrienden te maken.

Clarence – Sneak Peek SDCC 2013

Lees ook:Vooruitblik Cartoon Network
Lees ook:Preview Steven Universe
Lees ook:Preview Uncle Grandpa
Lees ook:Verse Powerpuff Girls
Lees ook:Over the Garden Wall

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.