Fox brengt lieve stier naar de bioscoop

De studio verfilmt het verhaal van de stier Ferdinand.

Fox Animation heeft de rechten gekocht van The Story of Ferdinand. Dat is een (vooral in Amerika) erg bekend kinderboek uit 1936 geschreven door Munro Leaf en geïllustreerd door Robert Lawson. Het verhaal draait om een vredelievende stier die liever buiten van de bloemetjes geniet dan dat hij het geweld opzoekt in de arena met de matadors.

De studio wil het verhaal verder uitwerken als een computeranimatiefilm en slaat daarvoor de handen in elkaar met Carlos Saldanha (regisseur van Rio en de drie Ice Age-films). Mogelijk doet Fox voor de animatie een beroep op dochterbedrijf en animatiestudio Blue Sky Studios, maar daarover werd in het persbericht niet gesproken.

Opmerkelijk is dat de filmrechten niet eerder werden opgekocht door Walt Disney. In 1938 maakte de animatiestudio namelijk Ferdinand the Bull, een tekenfilmpje gebaseerd op het boek, en won daarmee een Oscar voor Beste Korte Film (Cartoons).

Update: Het oude tekenfilmpje van Walt Disney vind je in dit bericht.

(Via New York Times)

Lees ook:Korte animatiefilm: Ferdinand the Bull
Lees ook:Korte animatiefilm: My Last Day (18+)
Lees ook:Vrolijk kerstfeest van animatiestudio Laika
Lees ook:Korte animatiefilm: Sidewalk Scribble
Lees ook:Fox’ toekomstige animatiefilms

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.