Geanimeerde King Kong-film in de maak

Fox werkt aan een animatiefilm rond de koning der apen: King Kong.

20th Century Fox is helemaal in de ban van apen. Naast de met motion capture gemaakte primaten uit Rise of the Planet of the Apes wordt er ook gewerkt aan een nieuwe animatiefilm rond King Kong.

Fox Animation nam schrijvers Christian Magalhaes en Bob Snow onder de arm om het script van de film te pennen. Het moet een moderne, eigentijdse versie worden van het bekende verhaal over de aap der apen. De film zou verteld worden uit het standpunt van King Kong zelf.

Omdat er zo goed als geen details zijn, is het op dit moment niet duidelijk of het om een eigen productie gaat van Fox of dat de animatie wordt gemaakt door dochterbedrijf Blue Sky Studios, de animatiestudio achter de vele Ice Age-films en het recente papegaaienavontuur Rio.

Een releasedatum is er nog niet, afbeeldingen of artwork evenmin. Plaatjes in dit bericht komen uit de klassieker uit 1933 (met een uit klei geboetseerde apenkoning van Willis O’Brien) en de recentste remake van Peter Jackson (waarvoor motion capture en computeranimatie werd gebruikt).

(Via Deadline)

Lees ook:Shawn Levy wordt wild van King Kong
Lees ook:Eerste trailer voor Rise of the Planet of the Apes
Lees ook:Nieuwe trailer voor Rise of the Planet of the Apes
Lees ook:Zemeckis verkoopt motion-capture bedrijf aan Disney
Lees ook:Recensie van Rise of the Planet of the Apes

2 reacties op “Geanimeerde King Kong-film in de maak

  1. peter

    ik denk dat het met stopmotion wat echter lijk en dat de wereld beter uit de verf komt

      /   Beantwoorden  / 
  2. K Duimpje

    Een van de laatste King Kong films die ik op tv zag was ook geanimeerde. King Kong sprong van berg naar berg? En toen ben ik afgeknapt. Kijk een beetje onrealistisch mag we in een animatiefilm, maar sprongen van meer dan een kilometer afstand dat doet zelfs de Road Runner Achtervolger hem niet na als hij vertikaal springt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.