Meer nieuws over de avonturen van schildpad Sammy

Een tijdje geleden plaatsen we Around The World In 50 Years / Sammy’s Adventure: The Secret Passage (de definitieve titel was destijds nog niet bekend) al in de lijst met de animatiefilms van de toekomst. Nu is er meer nieuws over de bioscoopfilm.

Zeeschildpad Sammy gaat na zijn geboorte aan een strand in Californië naar zee en vindt daar de liefde van zijn leven, Shelly. Hij raakt haar echter ook meteen weer kwijt… Tijdens de reis die alle zeeschildpadden maken voordat ze weer terugkeren naar het geboortestrand, komt Sammy veel gevaren tegen, waaronder natuurlijk mensen. Die trotseert hij samen met zijn vriendje Ray. Maar al die tijd blijft hij hopen dat hij Shelly terug zal vinden…

Over de kwaliteit van het verhaal ben ik nog niet zo zeker, maar ik verwacht wel aardig wat van het 3D-werk. Op dat gebied is studio nWave namelijk totaal geen vreemde, al sinds de jaren negentig maken zij zogenaamde ‘Ride Simulation Films’. Bekend werk is de attractie De Pandadroom, die al jarenlang in De Efteling loopt. Je bekijkt er een korte 3D-film met een extra dimensie, namelijk trillende bankjes, wind of regen. In 2008 maakte nWave zijn eerste echte 3D-animatiefilm Fly Me To The Moon, die maar liefst 46 miljoen dollar opleverde. Verwacht wordt dat Sammy’s Adventure nóg meer op zal leveren, aangezien bijna de hele wereld de film heeft aangekocht, op Israël, Japan, de Filipijnen en India na…

De releasedatum van Nederland is vervroegd naar 4 augustus 2010, die van België blijft onveranderd staan op 11 augustus 2010.

Trailer Sammy’s Adventure: The Secret Passage

(Via Pathé, Standaard)

Lees ook:Vloedgolf nieuwe plaatjes uit Sammy’s wateravontuur
Lees ook:Zwemsationele afbeeldingen uit Sammy’s Avonturen
Lees ook:Teaser voor Escape from Paradise
Lees ook:Teaser House of Magic
Lees ook:The Illusionist is beste animatiefilm van Europa

11 reacties op “Meer nieuws over de avonturen van schildpad Sammy

 1. Jeroen

  Ik ken iemand die hiervan een screening heeft bijgewoond, de film is gericht naar de jongsten maar de 3D blijkt heel indrukwekkend te zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Vianerd

  In de eerste instantie vond ik de character designs nogal lelijk, maar in beweging ziet alles er een stuk beter uit. Het past prima bij de animatiestijl. Mooi hoe alles is geanimeerd.

  Hoewel ik het weer jammer vind dat er beesten in zitten die normaal niet in die gebieden voorkomen – ik bedoel maar, Zeeschildpadden (zo ziet het hoofdpersonage er tenminste uit) leven in de zee, piranha’s en slangen… volgens mij niet.
  Maar goed, ik wacht wel tot ik ‘m gezien heb tot ik begin te zaniken. :P

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Onze held maakt dan ook een reis rond de wereld, hè. Ik heb in het echt ook nog geen schildpad in een vogelnestje zien zitten. ;)

     /   Beantwoorden  / 
 3. Hans W.

  Ben erg benieuwd. Zag toevallig twee weken terug nog het filmpje in Pandadroom, en dat is inmiddels wel erg gedateerd, en de 3D-beleving ook lang niet altijd even optimaal. We zijn inmiddels jaren verder (heb “Fly me to the moon” overigens niet gezien), en deze trailer ziet er okay uit. Maar je moet inderdaad van goeden huize komen wil je met een onderwater-verhaal komen dat mij net zo kan boeien als “Finding Nemo”…

    /   Beantwoorden  / 
 4. kenny

  jammer dat het zo een kinderfilmke is e =(

  dus laten paseren e ( jammer genoeg )

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tünde

   Dat vind ik ook jammer, toen de titel nog Around The World In 50 Years heette had ik nog wat hoop dat het een iets volwassenere film zou worden, maar deze titel zegt wel genoeg… Jammer dat ik geen klein broertje of zusje heb, dan zou ik wel gaan voor het 3D :p

     /   Beantwoorden  / 
  2. Hans W.

   Wat is er mis met een goeie kinderfilm?? Ik kan er altijd erg van genieten…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tünde

    Ik vind niks mis met een goeie kinderfilm, maar wat ik wilde zeggen is dat als ik nu zou gaan, dan zou ik vooral gaan voor de 3D ervaring en niet zozeer voor het verhaal.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Junaid

     Aye. Als mensen kinderfilms maken gaan ze er al snel van uit dat kinderen complete debielen zijn

       /   Beantwoorden  / 
   2. Seppe

    Met een goede kinderfilm is niets mis, zolang die niet kinderachtig is. Het verschil zit hem gewoon in de manier waarop het verhaal wordt gebracht. Ik denk dat we best kunnen stellen dat bijvoorbeeld alle tekenfilms van Disney in principe kinderfilms zijn, waarvan je -ongeacht je leeftijd- toch nog steeds kan genieten omdat ze een verhaal vertellen dat tijdloos is. In tegenstelling tot sommige animatiefilms waarbij de story gewoon erg zwak uitgewerkt is, waarvan het resultaat alleen kinderen aanspreekt. Om een willekeurig voorbeeld te noemen: Aladdin versus Bee Movie. De eerste is een knappe kinderfilm, de tweede een kinderachtige flop.

      /   Beantwoorden  / 
 5. nipple

  belgische film he? tenminste beter dan suske en wiske.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.