Universal plant Ted 2 en meer animatie

Een tweede komedie met de teddybeer en meer animatiefilms.

In een interview met Steve Burke, CEO van NBC Universal, kwam aan het licht dat de studio een vervolg plant op de Amerikaanse bioscoophit Ted. Wanneer die sequel wordt gemaakt? “Zo snel mogelijk.”

Ted is de eerste film die Seth MacFarlane regisseerde, nadat hij het televisielandschap veroverde met de tekenfilmseries Family Guy, American Dad en The Cleveland Show. Het verhaal draait om een volwassen man die samenwoont met een (ongemanierde) teddybeer die in zijn jeugd tot leven kwam.

Wereldwijd bracht Ted al meer dan 300 miljoen euro op in de bioscoop, maar dichter bij huis moet hij zich nog bewijzen. De komedie draait vanaf 13 september 2012 in de Nederlandse filmzalen en de Belgische release volgt later op 10 oktober 2012.

Universal is ook de eigenaar van animatiestudio Illumination Entertainment, bekend van onder andere Despicable Me en The Lorax. Het plan is om elke achttien maanden een nieuwe animatiefilm uit te brengen, met als doel uiteindelijk twee animatiefilms per jaar.

Die strategie sluit aan bij een eerdere uitspraak van Chris Meledandri, de oprichter van de animatiestudio. Hij vertelde dat de nieuwe films in verschillende stijlen kunnen worden gemaakt. Volwaardige computerprenten worden afgewisseld met hybridefilms (een mengeling van live action en computeranimatie) en stop-motionfilms.

De sequel Despicable Me 2 staat in Amerika gepland voor 3 juli 2013. Later, op 19 december 2014, volgt een heuse spin-off met de kleine, gele Minions.

(Via THR)

Lees ook:Illumination Entertainment voert het tempo op
Lees ook:Despicable Me krijgt een vervolg en twee spin-offs
Lees ook:Illumination plant Clifford-film
Lees ook:Universal koopt animatiestudio Mac Guff
Lees ook:Eerste teaserposter voor Despicable Me 2

4 reacties op “Universal plant Ted 2 en meer animatie

 1. peter

  als je 3 Despicable Me films achter elkaar uit brengt is er niet veel afwisseling :P .

    /   Beantwoorden  / 
 2. max

  Ted 2 lijkt me super vandaag eerste deel gezien,was Hilarisch

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hansje

  Vandaag “Ted” gezien en vond ‘m erg grappig!
  Goeie teddybeer-animatie en overtuigend spel van Mark Wahlberg en Mila Kunis, die natuurlijk vaak tegen ‘lucht’ hebben moeten spelen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Roel

  heb ted vandaag gezien, supper grappig! :)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.