Herken de film in de vierde Animatiefilmquiz

Herken de animatiefilm! Deel vier van de Animatiefilmquiz gaat van start. [update]

In de vierde editie van onze Animatiefilmquiz pakken we het deze keer iets anders aan. Enkele weken geleden hadden jullie de mogelijkheid om allerlei opmerkingen en ideeën over de quiz voor te stellen en ik heb besloten om de e-mailoptie een kans te geven. Op deze manier heeft iedereen evenveel tijd om mee te spelen en ligt de klemtoon minder op ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Hopelijk kan iedereen zich hier in vinden.

Als je wil meespelen, volstaat een virtuele brief naar animatieblog [at] gmail.com. Lees ook voor alle duidelijkheid de spelregels eens door, want er zijn enkele zaken veranderd.

De prijs voor de winnaar is nog steeds een onvergetelijk en uniek gevoel, enkel weggelegd voor de besten van de besten. Waar wacht je dus nog op? Rep je naar de opgaven, stuur ons het juiste antwoord door en werk jezelf, net als Vincent, Gertjan en Bloopke, in de hall of fame van Animatieblog.

SPELREGELS

Je hebt een week de kans om je antwoorden door te sturen naar het adres waarop jullie ons steeds kunnen bereiken: animatieblog [at] gmail.com. Wat moet je zeker vermelden in de e-mail? Je username waarmee je wil deelnemen en het nummer van de opgave, gevolgd door je antwoord. Het onderwerp van je e-mail is bij voorkeur iets als ‘Animatiefilmquiz 4’. Als je de juiste titel van de film geeft, verdien je een punt. Let wel op dat je bij sequels ook het nummer erbij vermeldt (Shrek 3, The Lion King 2), anders wordt het antwoord niet goed gerekend. Het nummer van de opgave staat boven de afbeelding, kijk dus goed dat je antwoord overeenstemt met het juiste nummer.

Je krijgt zo snel mogelijk een e-mail terug waarin we enkel met juist/fout antwoorden. Je mag dus een onbeperkt aantal keren raden/gokken/e-mailen, zolang je jouw antwoord(en) maar doorstuurt voor het einde van de quiz. Als je meerdere antwoorden voor dezelfde opgave hebt doorgestuurd, kijken we naar het antwoord dat je als laatste hebt gegeven. De wedstrijd loopt vanaf vandaag tot zondagmiddag 30 augustus 2009 (12.00u). Als op dat moment nog niet alle juiste antwoorden werden gegeven, verschijnt er een extra afbeelding en/of een extra tip en wordt de termijn verlengd. Zodra een of meerdere correcte antwoorden werden gegeven, houden we jullie van de tussenstand op de hoogte in dit bericht. Na afloop van de termijn en wanneer alle juiste oplossingen zijn gegeven, zullen onderaan in het bericht de originele afbeeldingen in hun geheel verschijnen. Veel plezier en moge de beste winnen!

[update] Voor de moeilijkste films werden er nieuwe opgaven geplaatst, of kun je nu een groter geheel van de originele afbeelding bekijken. De wedstrijd duurt nog tot woensdagmiddag 2 september. Na 12.00u worden de oplossingen bekendgemaakt en kennen we de winnaar. Veel succes!

OPGAVEN

Stuur je username en je antwoorden door naar animatieblog [at] gmail.com en je weet meteen of je een punt hebt verdiend of niet.

WINNAARS

Stnicklaas: 15 punten
Rex: 13 punten
Tommy: 11 punten
Frence: 10 punten
Pieter
: 10 punten
Koeno: 10 punten
Hannes: 9 punten
Jacquimo: 9 punten
Gallardo: 5 punten
Tünde: 3 punten

OPLOSSINGEN (selecteer onderstaande tekst om de antwoorden te zien)

01. 101 Dalmatians
02. Aladdin
03. Corpse Bride
04. Anastasia
05. Back to Gaya (de enige film die door niemand werd geraden)
06. Chicken Run
07. Bambi
08. Cars (de film die bijna door iedereen werd geraden)
09. Dinosaur
10. Batman: Gotham Knight
11. The Simpsons Movie
12. The Nightmare Before Christmas
13. Over the Hedge
14. Treasure Planet
15. Dumbo
16. The Sword in the Stone

[update] Zo, deze animatiefilmquiz zit er weer op. Het sadistje in mij vond het in ieder geval schitterend om sommigen onder jullie op het verkeerde been te zetten met de kat uit 101 Dalmatians (niet The Aristocats!) en enkele ratten uit Chicken Run (niet Flushed Away!). Ik heb ervan genoten en jullie hopelijk ook. Tot de volgende!

Lees ook:Speel mee met de Animatiefilmquiz
Lees ook:Animatiefilmquiz met een hoofdletter A
Lees ook:Vlieg mee met de Animatiefilmquiz
Lees ook:Animatiefilmquiz #5: Weet jij uit welke film de muziek komt?
Lees ook:Filmquiz: Animatieblog vraagt jouw mening

10 reacties op “Herken de film in de vierde Animatiefilmquiz

 1. Pieter

  Mag ik al even vermelden dat Afbeelding 1 één van mijn favoriete personages is? Ode aan hem!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Seppe

  Hehe, dan is het vast al geen probleem om dat ene punt te scoren. Veel succes. ;)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Seppe

  Update: De eerste antwoorden zijn binnen. De strijd is losgebarsten!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Hannes

  Het is een moeilijke quiz moet ik zeggen! En er zijn er twee waarvan ik de foto herken maar de film zo juist niet weet… Blijven denken dus =)

    /   Beantwoorden  / 
 5. Seppe

  Hehe, mooi zo! Ik wilde het zeker niet te gemakkelijk maken. Om jullie op het verkeerde been te zetten, gaat het bij sommige afbeeldingen slechts om een detail uit de animatiefilm. Maar ik heb, zoals steeds, vertrouwen in jullie kennis. ;)

    /   Beantwoorden  / 
 6. Seppe

  En we hebben een nieuwe leider! Blijkbaar zijn 8, 14 en 15 tot nu toe de makkelijkste opgaven. Laat je bij de andere afbeeldingen echter niet misleiden, het antwoord is soms eenvoudiger dan je denkt…

    /   Beantwoorden  / 
 7. Seppe

  Nieuwe 3e plaats voor Pieter. Voorlopig niemand die Frence van de troon kan stoten? :)

    /   Beantwoorden  / 
 8. Seppe

  Update quiz: Nieuwe afbeeldingen toegevoegd voor de moeilijkste opgaven. Meespelen kan nog tot woensdag 2 september. Veel succes!

    /   Beantwoorden  / 
 9. Seppe

  Oplossingen van de animatiefilmquiz werden onderaan in het bericht toegevoegd. Proficiat aan de winnaar Stnicklaas, die 15 van de 16 animatiefilms herkende. Bedankt om mee te spelen. Hopelijk vond iedereen het leuk. Tot de volgende!

    /   Beantwoorden  / 
 10. Sven

  Ik kijk nog ff maar die vorige quiz, maar nr. 5 is juist het plaatje wat ik meteen weet, en de rest juist niet. Vind het namelijk een goede film.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.