Animatiefilmquiz #5: Weet jij uit welke film de muziek komt?

Een nieuw jaar, een nieuwe quiz. Om 2010 goed in te zetten krijg je vandaag een speciale editie van de animatiefilmquiz waarbij je de muzikale fragmentjes aan de juiste animatiefilm moet linken. [update] De juiste  antwoorden staan online en de winnaars zijn bekend.

Vandaag starten we met een gloednieuwe animatiefilmquiz. Het is alweer even geleden dat er nog eentje online verscheen, dus werd het deze keer een bijzondere versie. Jullie visuele geheugen werd met de vorige quizzen al meermaals getest, maar hoe zit dat met jullie auditieve vermogen?

Geen paniek, ik heb zelf niets ingezongen. In deze vijfde animatiefilmquiz moet je een aantal muzikale stukjes herkennen. De geluidsfragmenten werden geknipt uit vijftien liedjes van bekende animatiefilms. Het heeft geen zin om Google vlug te openen en de liedjesteksten op te zoeken, want voor zover dat mogelijk was heb ik voor instrumentale stukjes gekozen. Waar dat niet lukte, heb ik de clips zodanig bewerkt dat de stemmen minder duidelijk zijn. Niet omdat ik aan jullie eerlijkheid twijfel, maar om de wedstrijd wat uitdagender te maken. De vorige quizervaringen hebben me namelijk geleerd dat ik jullie niet mag onderschatten…

Als je wil meespelen, volstaat een virtuele brief naar [email protected] met jouw antwoorden. De manier waarop de punten worden uitgedeeld is een beetje veranderd, dus vergeet niet om de spelregels even te lezen. Wat kun je deze keer winnen? Een grote portie glorie om het jaar goed mee te beginnen en je naam in de eervolle hall of fame van Animatieblog.

Aarzel niet, speel mee en misschien belandt jouw naam wel naast die van de vorige trotse winaars zoals Vincent, Gertjan, Bloopke en Stnicklaas.

SPELREGELS

Je hebt een week de kans om je antwoorden door te sturen naar het adres waarop jullie ons steeds kunnen bereiken: [email protected]. Wat moet je zeker vermelden in de e-mail? Je username waarmee je wil deelnemen en het nummer van de opgave, gevolgd door je antwoord. Het onderwerp van je e-mail is bij voorkeur iets als ‘Animatiefilmquiz 5’. Als je de juiste titel van de film geeft, verdien je een punt.

Woensdag 6 januari krijgt dit bericht een update en geef ik extra tips voor de mensen die een duwtje in de rug nodig hebben om het juiste antwoord te vinden. Om het eerlijk te houden, zijn de antwoorden die vanaf dan gegeven worden maar een half punt waard. Als je het antwoord nu al weet, wacht je dus beter niet op de tips. Het nummer van de opgave staat steeds onderaan tijdens de duur van het fragment. Kijk dus goed dat je antwoord overeenstemt met het juiste nummer.

Je krijgt zo snel mogelijk een e-mail terug waarin we enkel met juist/fout antwoorden. Je mag dus een onbeperkt aantal keren raden/gokken/e-mailen, zolang je jouw antwoord(en) maar doorstuurt voor het einde van de quiz. De wedstrijd loopt vanaf vandaag tot zondagmiddag 10 januari 2010 (12.00u). Nadien worden alle juiste antwoorden bekendgemaakt in dit bericht.

Veel plezier en moge de beste winnen!

OPGAVEN

Doe mee en stuur je username en antwoorden naar [email protected].

Edit: Ligt het aan mij, of zijn jullie allemaal erg sterke deelnemers? Misschien moet ik woensdag ook maar een paar extra, moeilijkere opgaven toevoegen zodat er een duidelijke winnaar is...

[update 6-jan] De quiz bleek heel wat makkelijker (en jullie sterker) dan ik had verwacht, dus hier volgen enkel de tips voor de films die nog niet door iedereen werden geraden:

03. Kreeg twee sequels.
04. Schoonheid zit vanbinnen.
05. Kruistocht.
06. Stop-motionfilm.
07. Voorwaarts, mars!
08. Tweelingkatten.
09. Goudkoorts.
11. Jongensachtig meisje.
15. Zwart-wit en wit-zwart.

[update 10-jan] Ik had niet genoeg tijd om nog nieuwe vragen te maken deze  week, dus eindigt de quiz op een ex aequo. Proficiat aan Bloopke en Frence, de terechte winnaars van de vijfde Animatiefilmquiz.  De volgende quiz zal weer iets anders worden en hopelijk ook een stuk moeilijker, want zoals je aan de eindscores kunt zien herkenden heel wat mensen de liedjes. Het was achteraf gezien niet zo’n slimme zet om allemaal animatiefilm van Disney te nemen, maar oorspronkelijk hadden de geluidsfragmenten geen lyrics (waardoor de quiz iets pittiger had moeten zijn). Bij het uploaden ging helaas iets mis, mijn excuses voor de lagere moeilijkheidsgraad.

Hopelijk vond iedereen het toch nog een leuk tijdverdrijf. Tot de volgende!

WINNAARS

Bloopke: 15 punten
Frence
: 15 punten
Tünde: 14,5 punten
Hans W: 14 punten
Jeroen: 14 punten
Koeno: 14 punten
Pieter
: 14 punten
Sven
: 14 punten
Toky
: 14 punten
Rex: 13 punten
Edina: 12 punten
Jan: 12 punten
Stnicklaas: 12 punten
Hannes: 9 punten
Tommy
: 7,5 punten
FaBe: 7 punten
Andyboy35: 6 punten

OPLOSSINGEN (selecteer onderstaande tekst om de antwoorden te zien)

01. Aladdin (Brad Kane – Whole New World)
02. Toy Story (Randy Newman – You’ve Got A Friend In Me)
03. Cinderella (Verna Felton – Bibbidi-Bobbidi-Boo)
04. The Hunchback Of Notre Dame (Tony Jay & Tom Hulce – Out There)
05. Robin Hood (Nancy Adams – Love)
06. The Nightmare Before Christmas (Danny Elfman – What’s This)
07. The Jungle Book (J. Pat Omalley – Colonel Hathi’s March)
08. Lady and the tramp (Peggy Lee – The Siamese Cat Song)
09. Pocahontas (David Ogden Stiers & Mel Gibson – Mine, Mine, Mine)
10. Snow White (Dwarf Chorus – Heigh-Ho)
11. Mulan (Donny Osmond – I’ll Make A Man Out Of You)
12. Lion King (Nathan Lane – Hakuna Matata)
13. Beauty and the Beast (Jesse Corti – Gaston)
14. The Little Mermaid (Samuel E. Wright – Under The Sea)
15. 101 Dalmatians (Dr. John – Cruella De Ville)

Lees ook:Herken de film in de vierde Animatiefilmquiz
Lees ook:Animatiefilmquiz met een hoofdletter A
Lees ook:Vlieg mee met de Animatiefilmquiz
Lees ook:Filmquiz: Animatieblog vraagt jouw mening
Lees ook:Speel mee met de Animatiefilmquiz

12 reacties op “Animatiefilmquiz #5: Weet jij uit welke film de muziek komt?

 1. Seppe

  Misschien moet ik woensdag ook maar een paar extra, moeilijkere opgaven toevoegen zodat er een duidelijke winnaar is. Want aan de resultaten merk je het niet meteen dat ik het niet te moeilijk wilde maken… Sterke deelnemers tot nu toe!
  .
  PS: Ik heb gemerkt dat mijn werk om de stemmen te verdoezelen een beetje teniet is gedaan door de conversie bij het uploaden van het filmpje, waardoor sommige teksten alsnog te horen zijn. Maar dat blijken toch de nummers te zijn die jullie allemaal goed hadden, dus misschien had het niet zo veel uitgemaakt. :)

    /   Beantwoorden  / 
 2. toky

  De quiz is best moeilijk hoor(al zijn het bijna allemaal films van een filmhuis, laat ik die nou net bijna allemaal hebben)…maar je mag toch nog eens een gok doen?, ik heb namelijk bij 6 wel een idee wat het kan zijn…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Klopt, dat was achteraf gezien niet zo’n verstandige zet, rekening houdend met het grote aantal fans hier. Maar ik had toch niet verwacht dat het zó snel zou gaan…
   En ja hoor, je mag meerdere keren raden. Kom maar op! ;)

     /   Beantwoorden  / 
 3. peter

  leuke westrijd ik weet 6 en 12 en 15 niet

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Tenzij je onder een andere naam speelde, denk ik niet dat ik al een e-mail van jou heb gekregen? In ieder geval, 6 en 12 blijken voor de meeste deelnemers inderdaad de moeilijkste fragmentjes. Veel denkplezier!

     /   Beantwoorden  / 
 4. Pieter

  6 & 12 zijn anders wel zeeeeeeeeeeer bekende nummers. Dan vond ik 5 & 11 toch wel een hoop moeilijker.

    /   Beantwoorden  / 
 5. peter

  5 en 11 makelijk
  seppe hoezo geen mailtje nouw ja mijn fout als je hem nog steets niet heb doe ik het wel overnieuw

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Tenzij dat mailtje over 80% korting op een kistje viagra van jou kwam, heb ik nog niks in m’n inbox ontvangen. Als je wil meespelen, probeer je het dus best nog even opnieuw.

     /   Beantwoorden  / 
 6. Seppe

  De antwoorden van de vijfde Animatiefilmquiz staan online. Gefeliciteerd aan de winnaars en bedankt aan iedereen voor het meespelen. Tot de volgende!

    /   Beantwoorden  / 
 7. Pieter

  Bedankt om nog eens het prachtige Love van Robin Hood onder de aandacht te brengen.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Edina

  tjonge,

  Dat ik de liedjes uit Robin Hood, Nightmare before Christmas en 101 dalmatiers niet herkende. Die films heb ik toch meerdere malen gezien! Nou, op naar de volgende animatiefilmquiz.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Yarnick

  12 was voor mij (grote lionking fan) het makkelijkst

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.