Regisseur gevonden voor Bone-film

Er zit weer schot in de langverwachte, geanimeerde stripverfilming.

Nieuws over de adaptatie van Bone, een schitterende stripreeks van Jeff Smith, bereikt ons maar mondjesmaat. Achter de schermen wordt al jaren gewerkt aan een animatiefilm (er werden al twee scripts geschreven en weer afgekeurd) en de stripmaker kreeg al een korte animatietest te zien, maar veel nieuws is er niet. Tot vandaag.

Warner Brothers en producent Dan Lin hebben eindelijk een regisseur gevonden: P.J. Hogan. De man, die aan het roer stond van de romantische komedies Muriel’s Wedding en My Best Friend’s Wedding, waagt zich voor het eerst aan een animatiefilm.

Een nieuwe versie van het script wordt geschreven door Patrick Sean Smith. De schrijver van series zoals Greek en Supernatural maakt met Bone de sprong van televisie naar film. De computeranimatie wordt nog steeds gemaakt door Animal Logic. Dat is de Australische studio achter de Happy Feet-films en Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole.

De 52-delige stripreeks volgt de geweldige avonturen van Fone Bone, Smiley Bone en Phoney Bone, drie gekke witte wezentjes. Wanneer ze uit Boneville worden verjaagd, komen ze terecht in een fantasievolle wereld. Bone is een van de beste strips die ik gelezen heb. Op het stripverhaal (en de tekenigen) is niets aan te merken, dus alles zal afhangen van de 3D-adaptatie. Fingers crossed!

(Via THR)

Lees ook:Bone wordt “mind-blowing” in 3D
Lees ook:Goed versus kwaad in Legend of the Guardians
Lees ook:Nu in de bioscoop: Legend of the Guardians
Lees ook:Nieuwe filmposter voor Legend of the Guardians
Lees ook:Drie spotjes voor Legend of the Guardians

6 reacties op “Regisseur gevonden voor Bone-film

 1. Junaid

  Ik zou hier liever een animatieserie zoals Avatar The Last Airbender van willen zien. Het verhaal is veel te vol voor filmlengte

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Wellicht wordt het een trilogie zoals The Lord of the Rings. Tenminste, dat werd vorig jaar toch gezegd. Maar ja, bronmateriaal genoeg voor een coole serie. Had best ook getekend mogen zijn, maar 3D is helaas veel te hip.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Aranka Mulder

  Gatver, wordt er van zo‘n geweldige serie een 3D film gemaakt. Liever had ik het als een traditionele animatie gezien, omdat ik bang ben dat door de cgi de sfeer van de strip wegvalt.
  En dan laten ze een regisseur die romantische komedies maakt een animatiefilm regiseren.
  We zullen wel weer zien…

    /   Beantwoorden  / 
 3. TAZ

  dat is alvast leuk nieuws.
  misschien komt er nog wel een leuke tekenfilmserie van uit als de film een sucess wordt.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Reinier

  Laten we hopen dat t geen witte smurfen worden

    /   Beantwoorden  / 
 5. Renée V.

  Geloof me, mensen. Ik heb, wonder boven wonder, Jeff Smith persoonlijk gesproken (vorig jaar op de Belgische boekenbeurs) en hij beweert dat het er geweldig uit ziet. En het is nog niet eens af. Dus ik heb goeie hoop hiervoor! Bone is een geweldige strip en ik hoop zeer dat de film het net zo goed doet als de strips.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.