Nieuwe heldenfilms op komst

Ontdek vier nieuwe animatiefilms van Warner Brothers en DC Comics.

Warner Brothers Animation en DC Comics blijven vlijtig doorwerken aan een heuse bibliotheek van animatiefilms die gebaseerd zijn op de avonturen van allerlei bekende superhelden. In 2014 zullen minstens drie nieuwe films verschijnen:

Justice League: War (2014)

De tekenfilm is gebaseerd op de stripreeks Justice League Vol. 1: Origin van schrijver Geoff Johns en tekenaars Jim Lee en Scott Williams. Het verhaal laat zien hoe een aantal bekende helden, die eerst niet met elkaar opschieten, de handen in elkaar slaan om de Justice League te vormen. Samen moeten ze het opnemen tegen een buitenaardse dreiging in de vorm van Darkseid, een slechterik die deel uitmaakt van de New Gods en bovenmenselijke krachten bezit.

De film, die geregisseerd wordt door Jay Oliva en geschreven wordt door Heath Corson, is de eerste prent die gebaseerd is op The New 52, een collectie van 52 stripreeksen die een nieuwe start kregen. De stemmen worden ingesproken door Jason O’Mara (Batman), Shemar Moore (Cyborg), Christopher Gorham (The Flash), Michelle Monaghan (Wonder Woman), Alan Tudyk (Superman), Justin Kirk (Green Lantern), Travis Willingham (Shazam) en Steven Blum (Darkseid).

Son of Batman (2014)

De bron van deze nieuwe film is Batman and Son, een vierdelige stripreeks van schrijver Grant Morrison en tekenaar Andy Kubert.

Het verhaal introduceert Damian Wayne, de zoon van Bruce ‘Batman’ Wayne en Talia al Ghul. Hij is een getrainde vechter, gaat over lijken en wil in de huid kruipen van Batmans hulpje Robin. Zijn ideeën botsen echter met de strikte moraal van Batman.

.

Batman: Assault on Arkham (2014)

Aan de basis van deze nieuwe animatiefilm liggen de verschillende Batman-videogames, waaronder Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City en het nog te verschijnen Batman: Arkham Origins. Van enkele games verschenen eerder al wat stripverhalen.

De animatiefilm zal zich in dezelfde wereld uit de games afspelen en krijgt vermoedelijk een aantal dezelfde stemacteurs (Kevin Conroy als Batman en Mark Hamill als The Joker). Over het verhaal is nog niets bekend. De film zou volgens de makers niet zomaar bestaan uit een compilatie van geanimeerde beelden uit de games, maar ‘verse animatie’ bevatten.

Titelloze Aquaman-film (onbekend)

Oorspronkelijk had Aquaman in de Justice League: War-film moeten zitten als een van de oprichters van het superteam, maar zijn personage werd vervangen door Shazam.

Schrijver Geoff Johns liet echter weten dat fans niet hoeven te treuren, want Aquaman krijgt in de toekomst zijn eigen animatiefilm. Details over het project zijn er echter nog niet.

In de onderstaande video presenteren de makers alvast een voorsmaakje van Justice League: War.

Preview Justice League: War

(Via World’s Finest, Newsarama en Bleeding Cool)

Lees ook:Trailer nieuwe Justice League-film
Lees ook:Vier nieuwe superheldenfilms
Lees ook:Flash-superheldenfilm in de maak
Lees ook:Trailer voor Flash-film
Lees ook:Eerste details The Flashpoint Paradox

Eén reactie op “Nieuwe heldenfilms op komst

  1. TAZ

    Heel erg leuk nieuws allemaal.
    weer genoeg dc comics animatie films voor volgend jaar om naar uit te kijken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.