Scooby-Doo naar het witte doek

Bekende, geanimeerde hond keert terug naar de bioscoop.

Filmstudio’s Warner Brothers en Atlas Entertainment slaan de handen ineen om een nieuwe bioscoopfilm te maken over Scooby-Doo.

Producenten van de film zijn Charles Roven en Richard Suckle. Zij werkten eerder mee aan Scooby-Doo (2002) en de sequel Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed (2004). Beide films verschenen in de bioscoop en werden gemaakt met behulp van computeranimatie en live action. Het is nog niet duidelijk of die combinatie ook voor de nieuwe prent wordt gebruikt, want het project werd als een animatiefilm aangekondigd en niet als een hybridefilm. De kans is echter klein dat het om een klassieke, handgetekende prent gaat, maar een volwaardige computeranimatiefilm behoort tot de mogelijkheden.

Matt Lieberman is als schrijver verbonden aan het project. Hij pende het script voor Dr. Dolittle: Tail to the Chief en de nog te verschijnen Short Circuit-reboot (van Dimension) en The Pet en Mr. Toad’s Wild Ride (twee projecten van Disney). Details over het verhaal worden voorlopig nog verborgen gehouden.

De eerste tekenfilmserie over Scooby-Doo werd gemaakt door de bekende studio Hanna-Barbera en verscheen voor het eerst op tv in 1969. De avonturen van de bange hond en zijn vrienden zijn nog steeds populair, want sinds 1998 werd bijna elk jaar een nieuwe tekenfilm uitgebracht (die weliswaar een bioscooprelease oversloeg). Recent verscheen ook de nieuwe animatieserie Scooby-Doo! Mystery Incorporated.

(Via Variety)

Lees ook:Worstelaars in nieuwe Scooby-Doo-film
Lees ook:The Wild alsnog een hit. Op dvd.
Lees ook:Korte animatiefilm: Ride of Passage
Lees ook:Trailer voor volgende Pixar-film
Lees ook:WrestleMania-trailer

2 reacties op “Scooby-Doo naar het witte doek

 1. Davey

  Leuk zeg! Ook voo de nieuwe generatie!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  leuk nieuws
  ik ben benieuwd of matthew lillard dan weer voor shaggy gaat spelen, freddie prinze jr voor fred en sarah michelle gellar dan weer de rol van daphne gaat spelen.
  er zijn inmiddels al 25 animatiefilms en 4 live action films van verschenen als je de laatste 2 die voor cartoon network gemaakt zijn meetelt.
  hopelijk zit scrappy er dan ook weer in.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.