Ontdek hoe de Nederlandse kortfilm Mac ‘n’ Cheese werd gemaakt.
Toen HKU-studenten Roy Nieterau, Tom Hankins, Gijs van Kooten en Guido Puijk vijf maanden van hun leven opofferden om Mac ‘n’ Cheese te maken, hadden ze vast niet verwacht dat de korte animatiefilm zou inslaan als een bom.
Maar dat deed ie, want hun eindwerk werd op korte tijd meer dan een miljoen keer bekeken. Als kers op de taart werd de korte film dit jaar bekroond met de UPC Animatie Prijs op het Nederlands Filmfestival.
Met alle aandacht die hun filmpje oogstte, vonden de vier mak(k)ers het tijd voor een making-of. Daarom kropen ze voor de cameralens van Susie Oosting en vertelden ze hoe Mac ‘n’ Cheese werd bereid. Het resultaat is een leuke blik in de keuken van de vier filmmakers. De Cheesy grappen krijg je er gratis bij.
Meer informatie over hun nieuwe studio vind je op Colorbleed.nl.
Achter de schermen van Mac ‘n’ Cheese
Lees ook:Mac ‘n’ Cheese: Supermarket
Lees ook:De winnende animaties van het NFF 2011
Lees ook:The HKU Series: Mac ‘n’ Cheese
Lees ook:Ultrakort – Mac ‘n’ Cheese: Supermarket
Lees ook:Twee dagen animatiejam bij Happy Ship