Michael Dudok de Wit bezig met langspeelfilm

Één van Nederlands bekendste animatiemakers Michael Dudok de Wit regisseert voor het eerst een langspeefilm… in samenwerking met Studio Ghibli!

Spannend nieuws van eigen bodem vanuit het wereldberoemde festival Cannes! Alhoewel, echt van eigen bodem is Michael Dudok de Wit al een tijd niet meer. Hij woont namelijk in Engeland, en zijn eerste langspeelfilm The Red Turtle is in Frankrijk in de maak. Dat meldt Pascal Caucheteux (producent van Why Not Productions) aan de Franse krant Le Figaro.

De eerste animatietests zijn gemaakt door Prima Linea, de Franse studio achter de bioscoopfilm Zarafa en de korte film The Man in the Blue Gordini. Dat belooft een prachtige lijnvoering waar de maker van Father and Daughter bekend om staat. Een lijntest die eerder online stond is helaas niet meer te bekijken, maar het geeft wel aan dat de film volop in ontwikkeling is. Officieel beeldmateriaal is echter nog niet vrijgegeven.

Opmerkelijk is dat de film geproduceerd wordt met Why Not Productions, Wild Bunch en… Studio Ghibli. Gezien Dudok de Wit zelf zegt geïnspireerd te zijn door de Japanse lijn en de eerste lijntests in de Japanse stijl werden gemaakt (à la Le Papillon van Antoine Antin, die ook aan The Red Turtle meewerkt), zijn wij heel benieuwd waar deze samenwerking toe leidt.

Afbeelding uit de verwijderde lijntest van animator Roger Mainwood:

(Via Catsuka, Le Figaro, foto via Oxonian Review)

Lees ook:Eerste glimp Red Turtle
Lees ook:Verse blik op Red Turtle
Lees ook:Loulou’s Secret aangekondigd
Lees ook:Studio Ghibli’s animatie in The Another World
Lees ook:Studio Ghibli verkent de kalligrafiestijl

3 reacties op “Michael Dudok de Wit bezig met langspeelfilm

 1. Hans W.

  Ben erg benieuwd naar deze lange animatiefilm. Vooral om te kijken of de stijl van Dudok de Wit ook langere tijd blijft boeien. Is er al bekend wanneer de film gereleased wordt?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tünde

   Nog helemaal niets, ze zijn pas in de development fase. Maar er schijnen wel al meer details bekend te zijn en er wordt volop beeldmateriaal gemaakt dus hopelijk weten we binnenkort meer…

     /   Beantwoorden  / 
 2. 5tarvin

  wat hans zegt !! ^^p

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.