Film voor Buurman & Buurman

In Nederland wordt gewerkt aan een Buurman & Buurman-film.

De Amsterdamse studio Lemming Film maakte vandaag bekend dat het aan een animatiefilm over Buurman & Buurman werkt. Het grappige poppenduo (ook wel bekend als Pat & Mat) werd wereldberoemd door de gelijknamige tv-serie waarvan meer dan tachtig afleveringen werden gemaakt.

De stop-motionanimatieserie van Tsjechische bodem werd bedacht door Lubomír Beneš en Vladimír Jiránek en verscheen voor het eerst in 1976 op de buis.

Kees Prins (die een van de twee stemmen insprak voor de Nederlandse versie van de tv-serie) en Patrick Stoof schrijven momenteel aan het scenario voor de avondvullende prent. Buurman & Buurman de Film zal ongeveer tachtig minuten duren, wordt een coproductie met Tsjechië en wordt met stop-motionanimatie gemaakt.

“Wij zijn buitengewoon trots dat we de internationale rechten hebben verworven om de speelfilm te maken over deze eigenzinnige buurmannen. De serie is aan bijna twintig landen verkocht en er is momenteel grote internationale interesse voor de film”, vertelt Lemming-producent Derk-Jan Warrink in het persbericht.

“Kees en Patrick werken volop aan het script. Eén tipje van de sluier: de Buurmannen gaan op reis. Het wordt een echte roadmovie met veel pech onderweg, maar gelukkig weten de vrienden altijd een oplossing te vinden – A je to!”

Het resultaat wordt in 2015 in de Nederlandse bioscopen verwacht.

Lees ook:Sony wil ALF weer tot leven brengen
Lees ook:Family Guy krijgt spin-off
Lees ook:Nieuwe Fraggle Rock-film in de pijplijn
Lees ook:Shaun the Sheep: 40 afleveringen!
Lees ook:Uitgebreide trailer voor nieuwe ThunderCats

8 reacties op “Film voor Buurman & Buurman

 1. DragonMaster

  Leuk en onverwacht nieuws! Waar is de tijd.. Ik kijk er naar uit.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Hansje

  Goed nieuws! Ben benieuwd of het ook inderdaad poppenanimatie gaat worden… Overigens is Nederland het enige land waar Pat & Mat stemmen hebben gekregen. In alle andere landen doen ze het zonder dialoog.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Edwin

  Geweldig nieuws, tenminste… als de buurmannenfilm ook weer met de stopmotion techniek worden gemaakt en er niet – vanwege de kosten – is besloten om toch computeranimatie te gebruiken. Dat zou het einde van de Buurman en Buurman charme betekenen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. poppie

  echt wel jeugd sentiement

    /   Beantwoorden  / 
 5. poppie

  ik hoop heel erg dat het stop moition word

    /   Beantwoorden  / 
 6. TAZ

  heel leuk nieuws

    /   Beantwoorden  / 
 7. Seppe

  @ Hansje en Edwin: Ik kreeg net bevestiging dat het om een stop-motionanimatiefilm gaat, dus dat is al een goed begin. Voor alle duidelijkheid heb ik dat ook zo in het bericht aangepast.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Roel

  Heb ook al de musical van Buurman en Buurman mogen aanschouwen. Heb ook gehoord dat er nieuwe afleveringen komen, maar ik weet niet of dat klopt. In ieder geval kijk ik er naar uit.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.