NFF steunt Finity Calling

Ontdek meer over de korte animatiefilm van Nederlandse bodem.

Finity Calling is een ambitieus animatieproject van Jasper Kuipers. Voor de korte stop-motionfilm gaat hij samenwerken met modeontwerpers, poppenbouwers en geluidsvormgevers. Het verhaal, dat zich in één kleine ruimte afspeelt, wordt als volgt omschreven:

“Een groep mensen zit aan een tafel in een kamer met ramen, maar niemand kijkt naar buiten. Op de tafel staan borden met eten en glazen met drank. Het is stil, niemand zegt iets. Verveeld prikken de mannen en vrouwen in hun eten. Onder de tafel zit een jongetje. Hij is aan het spelen en verstoort zo op baldadige wijze voortdurend de rust boven tafel. Zijn jeugdige onbevangenheid wordt hem niet in dank afgenomen. Het verhaal neemt een vreemde en onheilspellende wending als het buiten vogels begint te regenen. Wanneer het nieuwsgierige jongetje stiekem één van de vogels naar binnen haalt, weet hij niet dat hij daarmee een serie gebeurtenissen in gang zet die uiteindelijk grote gevolgen zal hebben voor iedereen.”

Een film maken kost flink wat geld en om het hele budget rond te krijgen, doet Jasper nu een beroep op het publiek. Mensen die het project een financieel duwtje in de rug geven, krijgen daarvoor een leuke beloning (zoals een originele tekening of een heuse pop uit de animatiefilm).

Het Nederlands Film Festival (NFF) schaart zich achter het project: Finity Calling werd (als enige animatiefilm) geselecteerd. Het filmfestival geeft de regisseur de kans om het crowdfundingproject aan het grote publiek voor te stellen.

Met nog negentien dagen te gaan heeft Jasper ondertussen al 75% van de 9.000 euro bijeengesprokkeld. Dat is evenwel het minimumstreefbedrag dat de maker hoopt in te zamelen, alle extra’s zijn erg welkom om de overige kosten af te betalen. Wie hem wil helpen om het bedrag aan te vullen, kan dat nog tot 30 september 2013 via de website van Cinecrowd. Daar staat ook nog een heleboel extra informatie over de korte film. Meer over de medewerkers en een blik op de storyboards vind je op deze Facebookpagina.

Ook het Nederlands Filmfonds, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Vlaams Audiovisueel Fonds steunen de film. Aan het internationale project zijn bekende studio’s uit Nederland, Polen en België verbonden, waaronder Pedri Animation, Studio Se-ma-for, seriousFilm en Walking the Dog.

De onderstaande video bevat alvast een interessant voorsmaakje.

Jasper Kuipers over Finity Calling

Lees ook:Nieuwe Disney Motion Capture film: Calling all Robots
Lees ook:Japanse animator gaat op kattenjacht
Lees ook:Winnaars prijsvraag Enchanted
Lees ook:John Lasseter stelt nieuwe Toy Story-collectie voor
Lees ook:Korte animatiefilm: Blind Date

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.