Shaun the Sheep naar de bios

Aardman en StudioCanal brengen het schaap naar het witte doek.

Het was geen geheim dat Aardman Animations een bioscoopfilm met Shaun the Sheep wilde maken en vandaag kondigde de Britse animatiestudio officieel aan dat het daarvoor gaat samenwerken met producent en distributeur StudioCanal.

Shaun the Sheep is wereldberoemd dankzij een eigen animatieserie die ondertussen aan aan meer dan 170 landen werd verkocht. Het vrolijke bolletje wol verscheen voor het eerst in A Close Shave, een korte Wallace & Gromit-film van Nick Park die met een Oscar werd bekroond in 1996.

In de geanimeerde familiefilm zorgt het kattenkwaad van Shaun er per ongeluk voor dat boer Farmer van de boerderij wordt weggenomen. Samen met herdershond Bitzer en de kudde schapen reist Shaun naar de grote stad om de man te redden. Wat volgt, is een groots avontuur.

De animatiefilm wordt uiteraard met het vertrouwde stop-motionmedium gemaakt. Het eerste, avondvullende avontuur voor Shaun wordt geregisseerd en geschreven door Richard “Golly” Starzak en Mark Burton. In een ouder interview vertelde die eerste dat slapstickacteur Buster Keaton een grote inspiratie is en dat de uitdaging is om een moderne, stomme film te maken met het bekende schaap.

StudioCanal zal de film mee financieren en in de bioscoop verdelen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Australië en Nieuw-Zeeland. Het staat ook in voor de internationale verkoop. Op de grappige afbeelding die samen met het persbericht kwam, zien we hoe Shaun – die duidelijk een luilekker leventje leidt – alvast een script van The Birds The Sheeps aan het lezen is.

Het resultaat wordt in de lente van 2015 in de bioscoop verwacht.

Shaun the Sheep leest script (klik voor hogere resolutie)

(Via Aardman)

Lees ook:Aardman maakt film met Shaun the Sheep
Lees ook:Shaun The Sheep wint Emmy
Lees ook:Opnames Shaun-film gestart
Lees ook:Teaser Shaun-film
Lees ook:Shaun The Sheep misschien naar het witte doek?

4 reacties op “Shaun the Sheep naar de bios

 1. max

  Leuk nieuws!

    /   Beantwoorden  / 
 2. poppie

  ik kijk deze film wel op dvd maar hij lijkt me wel heel erg leuk

    /   Beantwoorden  / 
 3. TAZ

  dit nieuws hadden sommige andere sites ook al eerder aangekondigd.
  deze film wordt volgens mij ook best leuk.

    /   Beantwoorden  / 
 4. David Oppenheim

  Heb Aardman’s laatste film, de Piraten! ingesproken. Ben benieuwd :D !

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.